Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Bišćan: Dečki su fenomenalni, užitak je raditi s njima; Kačavenda: Oborili smo neke rekorde, moramo biti zadovoljni

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.11.21. | 09:28

Mlada reprezentacija Hrvatske sinoć je trijumfalno prošla kroz Austriju

Šest pobjeda iz šest utakmica, savršen učinak U21 reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Euro 2023 za svaku je pohvalu. U Riedu je sinoć momčad Igora Bišćana pobijedila Austriju, selekciju za koju se smatralo da je glavni konkurent našima u skupini A.

Malo zeznuta utakmica, Austrija je ozbiljan protivnik. Dobro smo se pripremili i dobro ušli u utakmicu, znali smo da moramo biti konkurenti i da im moramo stvarati probleme. Napravili smo ogroman posao u prvom poluvremenu, smirili smo domaćine i zabili fenomenalan gol. Kasnije je došao i drugi, a nije bilo previše prigoda s jedne i druge strane. Ta su nam dva gola dala mirnoću i sigurnost do kraja utakmice“, rekao je izbornik Bišćan nakon pobjede na Josko Areni.

Jasno je da je zadovoljan s maksimalnim učinkom u ovim kvalifikacijama.

„Što reći, šest pobjeda, dečki su stvarno fenomenalni. Od prvog dana rastu, rade na sebi i na zajedništvu, užitak je biti s njima. Ovo je momčad koja je spremna uložiti maksimalan trud i napor da ostvare rezultat. Vidjeli smo i protiv Austrije koja je momčad čiji je forte trka, agresivnost i duel da su naši momci u većem dijelu utakmice dominirali. Što je još jedan dokaz da su ozbiljni i da u njima ima dosta potencijala“.

U drugom poluvremenu dvoboja u Riedu došlo je do malog pada u igri, Austrija je mogla zakomplicirati utakmicu.

„Da, pali smo jer je teško cijelu utakmicu ostaviti protivnika bez prigode. Izgubili smo malo kontrolu, dopustili im da dođu u zonu udarca. To je došlo iz situacija gdje smo mi imali priliku u njihovoj trećini pa iz izgubljene lopte ili pogrešne odluke omogućili njima polukontre ili kontre. Imali su prilike, imali smo i mi neke da sve riješimo, ali sve u svemu moram biti zadovoljan sa svime što smo napravili“

Kvalifikacije se nastavljaju na proljeće, u iduće dvije utakmice protivnici su opet Austrija te Finska.

„Svaku ćemo utakmicu nastojati pobijediti, imamo te dvije teške i zahtjevne utakmice u ožujku. Možemo biti optimistični, dečki imaju kvalitetu i mentalitet da mogu ići na pobjede. Lijepo je bilo u Riedu, hvala navijačima što su došli u ovolikom broju, nadam se da smo ih zadovoljili svojom igrom“, zaključio je izbornik U21 reprezentacije Hrvatske.

Prvi gol na utakmici u Riedu djelo je jednog od najmlađih u redovima Hrvatske, 18-godišnjeg Lukasa Kačavende. Krasnim je udarcem svladao domaćeg kapetana Hedla.

„Pobjeda je najvažnija, sretni smo što smo uzeli tri boda. Svaku utakmicu idemo na pobjedu, ne pripremao se nešto posebno za protivnika, uvijek imamo isti plan. Imali smo prednost od 3:0 pa smo se malo povukli u obranu, oni su krenuli u napad i to nas je koštalo u nekim situacijama, ali mislim da možemo biti zadovoljan igrom. Šest pobjeda je tu, izbornik je rekao da smo oborili neke rekorde, moramo biti zadovoljni“, rekao je mladi igrač Lokomotive.

Mrežu Austrijanaca nije zatresao Bartol Franjić, ali je ipak postigao pogodak. Lopta je taman dovoljno prešla liniju prije nego ju je pokupio domaći vratar.

„Možemo biti ponosni kao momčad na najboljem rezultatu u povijesti kvalifikacija, šest pobjeda u šest utakmica. Moramo biti sretni i zadovoljni te nastaviti istim putem. Možda smo se nakon trećeg gola malo opustili, znamo da Austrija ima dobru momčad što možda nisu pokazali u prvom poluvremenu. Vidjeli smo da mogu biti opasni, na sreću nisu zabili drugi gol pa nije bilo straha za pobjedu. Po to smo došli, kao prvi u skupini imamo gard pobjednika i to smo htjeli pokazati. Na proljeće nastavljamo kvalifikacije, važno je da svatko od nas nastavi vrijedno raditi u svojim klubovima i da spremni dočekamo nastavak natjecanja“, poručio je kapetan U21 reprezentacije Hrvatske.


Tagovi

Igor BišćanLukas Kačavenda

Ostale Vijesti