Robert Hanashiro/USA Today Sports
Robert Hanashiro/USA Today Sports

Zubac upisao novi double-double i donio Clippersima prvu pobjedu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 25.06.21. | 09:07

Hrvatski košarkaš nalazi se u dobroj formi.

Nakon double-doublea ostvarenog u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije (14p, 11s), Ivica Zubac odigrao je još jednu sjajnu partiju za Clipperse i zabio je 15 uz 16 skokova. No, za razliku od druge utakmice u Phoenixu, kada su domaćini slavili s minimalnih 104:103., u Staples Centru Clippersi su slavili 106:92 i smanjili finalnu seriju na 1-2.

Zubac je bio jedan od najboljih igrača svoje momčadi, uz double-double učinak (šut 3/8), imao je još dvije blokade te po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Ipak, Clipperse je u odsustvu Kawhija Leonarda predvodio Paul George s 27 poena, 15 skokova i osam asistencija, a odličan je bio i Reggie Jackson s 23 poena. Kod Sunsa, Devin Booker je podbacio s 15 poena (šut 5/21) te po pet skokova i asistencija.

Dario Šarić na terenu je proveo manje od 12 i pol minuta, zabio je dva (1/2), no uhvatio je respektabilnih sedam lopti. Serija ostaje u Los Angelesu, a četvrta utakmica igra se u noći sa subote na nedjelju, dok je sutra rano ujutro na rasporedu drugi dvoboj finala Istoka u kojem Atlanta ima 1-0 prednost nad Milwaukeejom.


Tagovi

Ivica ZubacPhoenix SunsLos Angeles ClippersDario ŠarićPaul GeorgeDevin BookerKawhi LeonardReggie JacksonNBA

Ostale Vijesti