Završni obračun – koji su igrači obilježili Eurobasket?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.09.17. | 12:59

Individualni prosjeci na Eurobasketu…

Jučerašnjom velikom pobjedom Slovenije nad Srbijom (93:85) završen je Eurobasket. U svom prvom finalu Slovenci su osvojili zlato, dok su Španjolci, nakon dva uzastopna zlata, u utakmici za treće mjesto pobijedili Rusiju (93:85, također) i kući se vratili s broncom.

Za najkorisnijeg igrača turnira očekivano je izabran Goran Dragić, a u prvoj petorci prvenstva, uz Dragića, završili su Luka Dončić, Aleksej Shved, Bogdan Bogdanović i Pau Gasol.

Dan nakon završetka prvenstva odlučili smo „pročešljati“ i individualne učinke u osnovnim kategorijama, kako bismo dobili bolju sliku o tome na koji je način individualna kvaliteta bila raspoređena po reprezentacijama na ovom natjecanju i gdje se na toj slici nalaze pojedini hrvatski košarkaši.

Najbolji strijelac Eurobasketa bio je Shved koji je u prosjeku zabijao 24.3 poena po utakmici. Na drugom mjestu je Schroder s 23.7 poena po utakmici, treći je Porzingis (23.6), četvrti Dragić (22.6) i peti Bojan Bogdanović (22.5). Od najboljih pet strijelaca Bogdanović je na parketu u prosjeku provodio najviše minuta (32.1), a najmanje Porzingis (23.6).

Kada je riječ o skoku, na vrhu je Valanciunas s u prosjeku točno 12 skokova po utakmici. Olaseni je hvatao 11.2 skoka, Pachulia je treći (9.2), Dončić četvrti (8.1) i Vučević peti (8.1). Kao naš najbolji skakač, Dario Šarić završio je na četrnaestom mjestu (6.7).

Najbolji asistent prvenstva je Kalnietis sa 7.2 asistencije u prosjeku po utakmici. Rodriguez bi u prosjeku podijelio 6.8 asistencija po utakmici, dok je na trećem mjestu završio Satoransky (6.6). Četvrti je još jedan Litavac, Strelnieks (6.6), a peti je Koponen (6.3). Ukić s 4.8 asistencija u prosjeku bio je naš najbolji strijelac, odnosno dvadeseti asistent prvenstva.

Na tablici najboljih „kradljivaca“, nalazimo manje poznata imena – na vrhu je Rumunj Mandache s u prosjeku 2.2 ukradene lopte po utakmici, drugi je Belinelli (2.1), Ukrajinac Lukašov (2.0)  je treći, a isti prosjek ima i Osman. Peti je De Colo (1.8). Što se tiče Hrvata, Bogdanović je na 37. mjestu s u prosjeku 1.2 asistencijom po utakmici.

I za kraj blokade – Porzingis (1.9), Ukrajinac Pustovyi (1.7), Pau Gasol (1.5), Marc Gasol (1.4), dva Slovenca, Randolph  i Vidmar (također 1.4) i Makedonac Barović (1.2) skupa s Benderom i Vučevićem.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Goran DragićKristaps PorzingisEurobasket 2017Eurobasket

Ostale Vijesti