Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Zadar doveo šutera koji je nakon neuspjeha na NBA draftu 2020. igrao razvojnu ligu za Toronto 905

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 12:14

U posljednjoj sezoni na sveučilištu imao je prosjek od 17.5 poena, 5.7 skokova, 2.3 asistencije i 1.5 ukradenu loptu po susretu.

Prije početka priprema za novu sezonu vijesti da Dominik Mavra i Justin Carter ostaju u klubu još minimalno godinu dana razveselile su sve simpatizere Zadra. Novi trener Ivan Perinčić dobio je i pokoje pojačanje, a najviše se ističe dolazak Darija Drežnjaka iz Širokog te Uroša Lukovića iz Mornara.

Nakon što se popunila visoka linija, uprava se prebacila na popunjavanje vanjske. Tako je novi igrač Zadra postao Kevon Harris, 24-godišnji bek šuter ili nisko krilo koji dolazi u klub kao zamjena za Kodija Justicea.

Harris je odradio četiri godine na američkom sveučilištu Stepjem F. Austin, a iako se prijavio na NBA draft 2020. godine, nije bio te sreće da Adam Silver pročita njegovo ime. Ipak, priliku mu je dao Toronto 905, razvojna momčad Raptorsa, koja ga je izabrala kao 11. izbor NBA drafta G lige. Draft je održan u siječnju 2021. godine, a ne njemu je prvi izbor bio Admiral Schofield koji je izabran na NBA draftu 2019. godine kao 12. izbor druge runde.

U posljednjoj sezoni na sveučilištu imao je prosjek od 17.5 poena, 5.7 skokova, 2.3 asistencije i 1.5 ukradenu loptu po susretu, a u Zadru vjeruju da bi se mogao nametnuti u prvoj petorci.

Za kraj, spomenimo kako je prije dva dana postao poznat raspored za prva dva kruga HT Premijer liga. Branitelj naslova otvara protiv Zaboka, a repriza prošlosezonskog finala protiv Splita će se održati u Zadru u 5. kolu 13. listopada. Najveći Hrvatski derbi protiv Cibone je zakazan za 6. studenog u Zagrebu.


Tagovi

KK ZadarToronto 905Toronto RaptorsG LigaNBA razvojna ligaKevon Harris

Ostale Vijesti