Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Vraća se najpoznatija primadona NBA lige: Netsi dobivaju pojačanje za okršaje s Bostonom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 20:55

Australac nije igrao preko deset mjeseci

Možda je panika ipak malo prejaka riječ, ali u redovima Brooklyn Netsa definitivno vlada alarmantno stanje. Nakon prve dvije utakmice u Bostonu Netsi na kontu nemaju niti jednu pobjedu, a momčad koja na svom rosteru ima zdrave Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta si teško može dozvoliti ispadanje već u prvoj rundi doigravanja.

Doduše, nije da su ih Celticsi pomeli s parketa, oba dosadašnja ogleda su odlučena u završnicama. Prvi doslovno u zadnjoj sekundi polaganjem Jaysona Tatuma, a drugi u zadnjih nekoliko minuta. Dakle, Steveu Nashu i njegovim izabranicima malo nedostaje da ulove pobjedu. Problem za njih je što su napadački previše ovisni o Irvingu i Durantu, s tim da Celticsi sjajno brane Duranta kada je to najpotrebnije zbog čega Netsima nedostaju poeni u završnicama.

A sada bi Nash ipak mogao dobiti pojačanje i to za četvrtu utakmicu u ponedjeljak, kada bi se na parket trebala vratiti najpoznatija primadona NBA lige - Ben Simmons.

Kada je tamo na polovici sezone James Harden shvatio kako više ne trpjeti ćudljivog Irvinga i dijeliti s njim isti krov, natjerao je upravu Netsa da ga razmijene u drugi klub. Istu stvar je odlučio napraviti i Simmons u redovima Sixersa, samo što se on odlučio za radikalniji pristup pa je zbog svog inata odlučio prosjediti sezonu dok ga se ne preseli na novu adresu. Rekli bi Amerikanci, match made in heaven – dva nezadovoljnika su zamijenili klubove u nasilno odrađenom trejdu.

I dok je Harden već razvio određenu kemiju s Joelom Embiidom i ostatkom družine u Phili, Simmons još uvijek nije zaigrao ni minute u novom dresu. A posljednju utakmicu je odigrao prije više od deset mjeseci, kada je u polufinalu Istočne konferencije, zajedno sa Sixersima ispao iz polufinala Istočne konferencije od Atlanta Hawksa. Osim što nije želio igrati u Sixersima, Simmons je vodio borbu i s ozljedama ove sezone, dugo su ga mučila leđa zbog kojih nije mogao ni trenirati. No sada je već u pogonu, igra pet na pet na treninzima i mogao bi dobiti određene minute.

Pitanje je kako će se uklopiti u novom sustavu. Osim što dugo nije igrao, Simmonsov šut je očajan i u prošlom doigravanju nije ni gledao prema košu. Simmons može pridonijeti u obrani i skoku, a s obzirom da Celticsi ipak imaju širu klupu, Netsi bi Australca mogli poslati na parket. Preostaje za vidjeti hoće li to pomoći Brooklynu.


Tagovi

NBABen SimmonsBrooklyn NetsBoston Celtics

Ostale Vijesti