Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

VIDEO Zubac sjajan u porazu Clippersa, Dončića došao uživo pogledati Florentino Perez, za Sunse je zašlo sunce

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 27.04.24. | 08:09

Zanimljiva noć s petka na subotu u NBA ligi, a iako su Beal, Booker i Durant kombinirano skupili 76 poena, Phonix je opet ostao kratkih rukava...

Indiana Pacersi su pobijedili na svom parketu nakon produžetka 121-118 Milwaukee Buckse i poveli s 2-1 u 1. kolu NBA doigravanja, dok su s 2-1 na Zapadu poveli i Dallas Mavericksi svladavši kod kuće LA Clipperse s 101-90.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dallas je posve dominirao u trećoj utakmici, dok su zvijezde Clippersa napravile i previše tehničkih pogrešaka i promašaja. Kod Clippersa je raspoložen bio Ivica Zubac s 19 poena i 8 skokova za 33 minute igre, James Harden je imao 21 poen, Paul George 7 poena, nedovoljno zaliječeni Kawhi Leonard po devet koševa i skokova, dok je Russell Westbrook dao sramotni jedan koš, uz šut 0-7 za 20 minuta igre, prije negoli je isključen u zadnjoj četvrtini.

Luka Dončić (22, 10 skokova) i Kyrie Irving (21) bile su najbolji kod Mavsa, koji će biti domaćini i u četvrtoj utakmici u nedjelju. Inače, spomenimo i kako je Dončiću podršku došao dati Florentino Perez, predsjednik nogometnog kluba Real Madrid, s kojim se Slovenac upoznao dok je igrao za Los Blancose.


U Indianapolisu je Indiana slavila košem i pogođenim bacanjem Tyresea Haliburtona 1.6 sekundi do kraja produžetka, a zvijezda Pacersa je utakmicu završila s 18 poena, 16 asistencija i 10 skokova. Myles Turner je skupio 29 poena i devet skokova, a Pascal Siakam dodao je 17 koševa i devet koševa u pobjedi Indiane,koja je vodila prvih 40 minuta dvoboja, jednom i čak s 19 razlike. 

No, Bucksi su i bez svoje najveće zvijezde Giannisa Antetokoumpa, imali sjajnog Khrisa Middleton, koji je postigao 42 poena. Middleton je pogodio tricu za produžetak 2.3 sekunde do kraja regularnog dijela, a potom, činilo se, ponovno spasio Milwaukee tricom osam sekundi do kraja produžetka za 118-118, ali se potom ukazao Haliburton.

Damian Lillard prebolio je očitu ozljedu lijeve noge krajem prve četvrtine i završio s 28 poena, osam asistencija i tri ukradene lopte, a Bobby Portis je sakupio 17 poena i 18 skokova za treće nositelje Buckse, koji su odigrali svoju šestu uzastopnu utakmicu bez dvostrukog NBA MVP-a Giannisa Antetokounmpa, koji ima ozljedu lista lijeve noge.

Četvrta utakmica je u nedjelju u Indianapolisu.

Minnesota Timberwolves su sinoć u trećoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije u gostima pobijedili Phoenix Sunse sa 126-109 i poveli 3-0 u seriji na četiri pobjede, prvi put u povijesti franšize. 

Anthony Edwards zabilježio je 36 poena i devet skokova za pobjedu Minnesote, Rudy Gobert dodao je 19 poena i 14 skokova, a Karl-Anthony Towns 18 poena i 13 skokova. Nickeil Alexander-Walker zabio je 12 od svojih 16 poena u trećoj četvrtini, Mike Conley je imao 15 poena i sedam asistencija, a Naz Reid dodao je 13 poena za Timberwolvese.


Kosd Sunsa najbolji je bio Bradley Beal s 28 poena, Kevin Durant dodao je 25, a Devin Booker upisao je 23 poena i osam asistencija za Sunsa. 

Četvrta utakmica serije igra se u nedjelju navečer u Phoenixu.

Niti jedna momčad se nije oporavila od deficita u doigravanju od 3-0 u povijesti NBA lige. Phoenix je dobio 3-0 protiv Timberwolvesa u regularnoj sezoni s prosječnom pobjedničkom razlikom od 15,7 poena.


(Hina) 



Tagovi

NBANBA doigravanje

Ostale Vijesti