Winslow Townson-USA TODAY Sports
Winslow Townson-USA TODAY Sports

VIDEO Tatum vs Embiid 51-15. Celticsi ponizili Sixerse, MVP lige potpuno ugašen u utakmici sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 00:09

Rasplet kao iz noćne more za najkorisnijeg igrača lige.

Očekivali smo spektakl, dobili ga i jesmo, ali samo od jedne momčadi. Boston Celticsi idu u finale Istoka na krilima magične partije Jaysona Tatuma i njegovog 51 poena!

U sedmoj utakmici polufinala ponizili su Philadelphia 76erse sa 112-88 i time zakazali konferencijsko finale protiv Miami Heata. Tatum je s ovim učinkom postavio NBA rekord po broju poena u 7. utakmici doigravanja! Osim teškog poraza, posebno je bolno po navijače Philadelphije što je momčad u drugom poluvremenu djelovala kao amaterska momčad, razbijena vojska, a govor tijela bio je posebno porazan. Joel Embiid zabio je samo i bio je potpuno nebitan faktor na terenu, posebno u 3. četvrtini kada je Boston slomio utakmicu. Posljednjih dana puno se rasprava povelo oko toga je li Embiid doista zaslužio nagradu za najkorisnijeg igrača lige, a svi koji nisu zagovornici Kamerunca kao najboljeg igrača lige u tekućoj sezoni, dobit će veliki argument za daljnje rasprave.

Utakmica je interesantna bila samo u prve dvije četvrtine, čak su nakon prve dionice Sixersi imali šest poena prednosti, vodili su i na ulasku u zadnju minutu prvog poluvremena i to je bilo sve od Philadelphije. Jayson Tatum odlučio je ubiti svaku nadu Sixersa za prolazak u finale Istoka, a u direktnom duelu potpuno je nadigrao Joela Embiida. Posebno je bolno po MVP-a lige što je Tatum prebacio 50 poena tricom u lice Embiidu.

Najbolji igrač Celticsa utakmicu je okončao s 51 poenom uz 17/28 šut iz igre, dodao je 13 skokova i pet asistencija. Jaylen Brown dodao je 25 poena, a Al Horford je s 6 poena, 10 skokova i tri blokade odigrao vrhunsku obranu na Embiidu.

MVP lige odigrao je očajno, nimalo kao najkoprisniji igrač lige. Zabio je 15 poena uz 8 skokova, ali imao je sramotan šut iz igre 5/18. James Harden nije bio ništa bolji, devet poena i sedam dodavanja, a prvi strijelci Sixersa bili su Tobias Harris s 19 i Tyrese Maxey sa 17 poena. Nakon ovakvog poraza, vrlo je upitno hoćemo li i koliko još Doca Riversa moći zvati trenerom Philadelphije.

Bolja momčad, puno bolja, ide u finale, a tamo čeka Miami Heat predvođen Jimmyjem Butlerom. Jedva čekamo! (I.M.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBANBA doigravanjeJayson TatumJoel Embiid

Ostale Vijesti