Sergio Estrada-USA TODAY Sports
Sergio Estrada-USA TODAY Sports

VIDEO Šarić i Warriorsi prosuli 24 poena plusa i upisali težak poraz, Dončić se poigrao s Houstonom u novoj briljantnoj utakmici

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 29.11.23. | 07:58

Nakon sinoćnjih utakmica poznati su i parovi četvrtfinala in-season turnira

Ako još ima netko da mu nije po volji 'turnir unutar turnira' NBA lige, onda bi ga mogla sasvim razoružati utakmica Sacramenta i Kingsa. Naime, za mjesto u četvrtfinalu službeno „in-season” turnira, kako mu glasi službeni naziv, Warriorsi su trebali slaviti kod Kingsa s 12 razlike. I krenuli su briljantno, imali i 24 poena plusa, 17 viška na poluvremenu da bi na koncu neslavno propali i košem Malika Monka od table u finišu utakmice potpisali poraz od pola koša razlike.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Intenzitet ovih utakmica koje se igraju u sklopu spomenutog natjecanja ima „miris” playoff ogleda i NBA liga je konačno dobila ono u čemu osjetno oskudijeva posljednjih godina – kompetitivnosti u osnovnom dijelu sezone.

U ovim se utakmicama posvećuje više pažnje svakom posjedu, obrane su čvršće i angažiranije, a i priprema za suparnika sliči na onu u vrijeme doigravanja. A večeras su se u Sacramentu domaćin i gosti iz San Francisca došli nadmetati.

Warriorsi su, dakle, igrali na krilima Stepha Curryja te ove sezone (zasluženo) kritiziranog dvojca Andrewa Wigginsa i Klaya Thompsona i djelovalo je kako će gosti bez problema pokriti potrebnu koš-razliku. U zadnjoj su dionici, međutim, tvrdoglavi Kingsi krenuli iz posjeda u posjed smanjivati prednost. Ključ je bio u pritisku na Curryja koji je igrao s dvojicom čuvara na sebi od izvođenja lopte u igru, a veliki problem za momčad Stevea Kerra bila je ozljeda Chrisa Paula kojeg nije imao na raspolaganju u trenucima kada je trebalo rasteretiti Curryja organizacije igre. I odjednom se tečni napad Warriorsa našao u zastoju – Sacramento je dodatno pritegnuo obranu, a do tada raspucani Thompson i Wiggins nisu pronalazili svoje šuteve i Kingsi su na polovici posljednje dionice stigli do prvog vodstva u utakmici još od početka prve četvrtine. Imali su, doduše, Warriorsi i 123-118 na minutu do kraja, ali onda su Curry i Draymond Green u dva napada zaredom izgubili lopte, a Monk s pet poena u dva posjeda zaredom zaključio utakmicu.

Dario Šarić je ponovno bio solidan u redovima Warriorsa, Šibenčanin je za 17 minuta igre ubacio okruglih deset poena (šut 3/7, trica 2/4) uz dva skoka i tri asista.

Najviše su u redovima zabili Curry i Wiggins, obojica po 29 poena, a imali su i po deset skokova.

Sjajne Kingse je predvodio De'Aaron Fox s 29 poena, Monk je s klupe dodao 21.

A veliki otpor su Dallasu pružili Houston Rocketsi koji su pali tek u završnici. Maverickse je čitavu utakmicu na svojim leđima nosio Luka Dončić koji je utakmicu okončao s 41 poenom (šut 15/29, trica 3/10) uz devet skokova i devet asista, a kada mu se u posljednjoj četvrtini priključio i Kyrie Irving (samozatajan i šuterski hladan u prvom poluvremenu), koji je ukupno Rocketsima stavio 27 poena (šut 8/22, trica 2/7), Houston više nije imao previše šanse. Ali treba pohvaliti novu sjajnu partiju Alperena Sengüna koji pokazuje kako je s pravom prvi igrač Rocketsa, a Ime Udoka je u času kada se utakmica lomila ponovno dao njemu loptu u ruke.

Dodajmo i kako je Milwaukee slomio Miami 131-124 u utakmici u kojoj su Giannis Antetokounmpo i Damian Lillard prebacili brojku od 30 poena – prvi je stavio 33 uz deset skokova i pet asista, a drugi 32 uz četiri skoka i devet asista.

Kod Heata (igrali be Jimmyja Butlera i Tylera Herroa) je Bam Adebayo zabio 31 uz deset skokova i pet asistencija.

Nakon sinoćnjih utakmica poznati su i parovi četvrtfinala in-season turnira (igra se na jednu utakmicu): Lakersi će ugostiti Phoenix, a Sacramento New Orleans. Na Istoku će, pak, Milwaukee igrati protiv New Yorka, a Indiana protiv Bostona. Utakmice su na rasporedu 4. i 5. prosinca, a nakon toga se polufinala (7. prosinca) i finale (9. prosinca) igraju u Las Vegasu. Igra se, samo za podsjetnik, za nagradu od 500 tisuća dolara koju će dobiti svaki od igrača iz pobjedničke momčadi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBADario ŠarićGolden State WarriorsStephen CurrySacramento KingsDallas MavericksLuka Dončić

Ostale Vijesti