Foto: Action Images
Foto: Action Images

VIDEO 'Prljavac' Green zbog bezobraznog faula na Sabonisu propušta treću utakmicu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.04.23. | 13:30

GSW-u će biti još teže doći do prve pobjede u seriji u kojoj Kingsi sada vode 2-0.

Aktualni NBA prvaci, košarkaši Golden State Warriorsa nalaze se u još nezavidnijoj poziciji nakon što je njihov starter na poziciji krilnog centra Draymond Green suspendiran na jednu utakmicu zbog isključenja koje je "zaradio" u završnici drugog susreta prvog kruga doigravanja protiv Sacramento Kingsa.

Kod rezultata 93-89 za Kingse sedam minuta prije kraja utakmice jedan od najboljih igrača domaćih Domantas Sabonis je pao u gužvi pod košem Warriorsa i potom rukama uhvatio nogu Greena koji je pokušao potrčati u protunapad. Kada je osjetio suparničke ruke oko svog gležnja Green je reagirao neprimjereno i stopalom nagazio Sabonisa u prsa.

Nakon pregleda snimke Green je isključen, a Sabonis je dobio tehničku pogrešku da bi u nastavku utakmice Kingsi stigli do pobjede 114-106 kojom su poveli sa 2-0 u seriji koja je igra na četiri pobjede.

Warriorsi tako neće moći računati na Greena u trećoj utakmici koja će se igrati u noći s četvrtka na petak u San Franciscu, a u kojoj im je pobjeda praktički imperativ jer nikada niti jedna momčad u povijesti NBA lige nije nadoknadila zaostatak od 0-3 u pobjedama.

Nije Greenu prvi put da radi ovakve stvari na parketu. Pamte se njegovi bezobrazni prekršaji na LeBronu Jamesu u legendarnom finalu protiv Clevelanda, zatim udaranje u testise Stevena Adamsa, hrvanje s Michaelom Beasleyjem pa onda i lakat u glavu kojeg je udijelio Shumpertu...

I kad je u krivu, i kad svi znaju da je namjerno nagazio punom težinom na zvijezdu Sacrametna., vokalni Green uvijek ima neko objašnjenje za svoje postupke. Iako ima 33 godine, još uvijek se čeka njegova izjava 'pogriješio sam'.

„Moram negdje doskočiti. Nisam najfleksibilnija osoba na svijetu. To je jedino što sam mogao napraviti. Objašnjenje sudaca je da sam nagazio prečvrsto“, rekao je Green, a cijelu situaciju prokomentirao je i Sabonis:

Borili smo se za skok i pali jedan na drugog. To se događa u košarci. Idemo dalje“, kratko je rekao sin legendarnog Arvydasa.

Zanimljivo, Shaquille O'Neal je stao na stranu – Draymonda Greena!

„Ne želim biti licemjer, ja bih napravio isto što i on! Sabonis ga je vukao.“

U svakom slučaju, Greena nema u trećoj utakmici koja je na rasporedu u noći s četvrtka na petak u Chase Centru u San Franciscu.


(Hina, G)


Tagovi

Draymond GreenGolden State WarriorsNBANBA doigravanje

Ostale Vijesti