Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

VIDEO LeBron ispisao povijest, postao prvi igrač u povijesti koji je zabio 40 tisuća poena u NBA ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 09:48

Kralj je neuništiv

Noćas je u NBA ligi odigrano pet utakmica, a derbi večeri igrao se u Los Angelesu, gdje su domaći Lakersi poraženi od Denver Nuggetsa sa 124-114. No, gostujuće slavlje ostalo je u sjeni LeBrona Jamesa, koji je postao prvi igrač u povijesti lige s više od 40 tisuća zabijenih poena.

Magičnu granicu probio je u drugoj četvrtini i time postavio rekord koji će se jako teško srušiti. Ako se to i dogodi, izgledno je da ćemo se načekati popriličan broj godina.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ovim pothvatom, James je nadmašio slavnog Kareema Abdul-Jabbara na vječnoj listi strijelaca lige.

"Nitko to nikada nije napravio. Naravno, sjajno je što sam u ovoj fazi svoje karijere. Naravno, to nije jedna od najvećih stvari koje sam postigao u životu. Ali još uvijek puno znači ja. Prošao sam puno rekorda i svi mi, naravno, također nešto znače. Naravno, i tu postoji određeni redoslijed. Lagao bih kad bih rekao da su te stvari nevažne," James rekao je novinarima nakon utakmice.

"Jako sam sretan zbog njega. Bilo je to ludo postignuće, ali želio sam pobijediti kao povrh svega. Ali ipak, kapa dolje za njega. Ima nevjerojatan niz koji traje i danas. Mislim da smo svi u ligi uzbuđeni i sretni zajedno s njim," rekao je trener Lakersa Darvin Ham.

LeBron je na koncu ubacio 26 poena i dodao devet asistencija, a Rui Hachimura zabio je 23 poena. Kod pobjednika, Nikola Jokić je upisao 35 poena, deset skokova i sedam asistencija, Michael Porter je imao 25 poena i deset skokova, a Jamal Murray 24 poena i 11 asistencija.


Denver je ovom pobjedom ostao treći na Zapadu, ali s omjerom 42/19 odmah je iza Minnesote (42/18) i Oklahome (41/18), dok su Lakersi ostali deseti s 33/29.

Izdvojimo i pobjedu Miamija, koji je predvođen Jimmyjem Butlerom stigao do slavlja protiv Utah Jazza. Pet minuta kod gostiju odigrao je Luka Šamanić, ali bez ikakvog učinka. Butler je bio prvo ime susreta s 37 poena, dok je Bam Adebayo pridodao 23 poena. Kod Jazza Keyonte George ubacio je 31 poen, a Finac Lauri Markkanen 25 poena.

NBA, rezultati:

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 114-102

Miami Heat - Utah Jazz 126-120

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 100-107 (prod)

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 114-124

Phoenix Suns - Houston Rockets 109-118

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBALeBron JamesLos Angeles LakersDenver Nuggets

Ostale Vijesti