Reuters
Reuters

VIDEO Lakersi u problemima, Nikola 'triple-double' Jokić i društvo poveli 2-0 u seriji

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.05.23. | 06:11

Srpski superstar veliku pomoć imao je u Jamalu Murrayu koji je ubacio 37 poena uz 10 skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

Četvrtu utakmicu doigravanja u nizu, i petu u posljednjih šest dvoboja (sedmu u tekućem playoffu), Nikola Jokić zaključio je s triple-double učinkom. U 108-103 domaćoj pobjedi Denvera protiv Los Angeles Lakersa, kojom su Nuggetsi povisili finalnu seriju Zapada na 2-0, Jokić je ubacio 23 poena uz 17 skokova i 12 asistencija uz solidne tri ukradene lopte. No, još važniju ulogu u pobjedi Nuggetsa imao je Jamal Murray koji je odigrao 'jokićevsku' utakmicu ubacivši 37 poena (18 iz šuta za tri poena) uz 10 skokova, pet asista i četiri ukradene lopte. Murray je posebno inspiriran bio u posljednjoj, odlučujućoj četvrtini u kojoj je ubacio 23 od svojih 37 poena...

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najbolja momčad Zapada iz prvog dijela sezone tako je obranila prednost domaćeg parketa u finalnoj seriji konferencije (u ovosezonskom doigravanju nemaju poraz u Denveru) koja sada seli u Los Angeles. Pred LeBronom i društvom sada je veliki izazov budući da je u samo šest od ukupno 62 navrata jedna momčad uspjela nadoknaditi 0-2 zaostatak u finalnoj seriji konferencije. Dobra vijest za Lakerse je ta da je u dva od tih šest navrata to uspjelo Cleveland Cavaliersima joje je 2007. i 2018. predvodio LeBron James.

James je sinoć došao na korak do triple-doublea, zbacio je 22 poena uz 10 asistencija i devet skokova, a pridodao je i četiri ukradene lopte i dvije blokade. Anthony Davies ubacio je 18 uz 14 skokova te po četiri blokade i asista, a dobri su bili i Austin Reaves i Rui Hachimura koji su ubacili 22, odnosno 21 poen. No, sve to nije bilo dovoljno za svladati Denver za kojeg Jokić dijeli triple-doubleove kao od šale i koji je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je u doigravanju zabilježio četiri uzastopne utakmice u kojima je ostvario triple-double s najmanje 20 ubačenih poena....

Utakmica je cijelo vrijeme bila vrlo izjednačena, a presudio je, rekli smo, sjajni Murray koji je promašio 12 od svojih prvih 17 šuteva, da bi u posljednjoj dionici imao učinak šest od sedam, od čega je pogodio čak tri trice. Utakmicu je prelomila Denverova serija od 15-1 u posljednjoj dionici kojom su Nuggetsi stigli do prednosti 96-84 i nisu je ispuštali do kraja.

Treća utakmica igra se u Los Angelesu u noći sa subote na nedjelju. A evo i još jedne dobre vijesti za Lakerse. Kao i Denver, još nisu izgubili na domaćem parketu u tekućem doigravanju... (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBALos Angeles LakersDenver Nuggets

Ostale Vijesti