REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

VIDEO Dončićev one man show protiv Venezuele, Banchero predvodio SAD do premijerne pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 18:43

Uvjerljivo je nastup na Svjetskom prvenstvu započela reprezentacija Srbije koja je u Manili svladala izabranu vrstu Kine sa 105-63.

Luka Dončić je ubacio 37 koševa te imao sedam skokova i šest asistencija u pobjedi slovenskih košarkaša 100-85 protiv Venezuele u utakmici 1. kola skupine F na Svjetskom prvenstvu, koja je odigrana u Okinawa Areni.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uz Dončića, najzaslužniji za pobjedu Slovenije bili su Amerikanac Mike Tobey s 21 košem i pet skokova te Klemen Prepelič s 18 poena i šest skokova. U reprezentaciji Venezule najefikasniji je bio Garly Sojo sa 16 koševa.

U prvoj utakmici te skupine Gruzija je s 85-60 svladala reprezentaciju Zelenortske Republike.

Uvjerljivo je nastup na Svjetskom prvenstvu započela reprezentacija Srbije koja je u Manili svladala izabranu vrstu Kine sa 105-63. Po 14 koševa za Srbiju ubacili su Bogdan Bogdanović i Vanja Marinković, a 13 je postigao Dušan Ristić. Za kinesku reprezentaciju, koju vodi nekadašnji srpski izbornik Aleksandar Đorđević, Zhao Rui je postigao 17 poena.

Američka reprezentacija opravdala je status prvog favorita Svjetskog prvenstva košarkaša pobijedivši izabranu vrstu Novog Zelanda s 99-72 u dvoboju odigranom u predgrađu Manile, a Španjolci su autoritetom branitelja naslova osvojenog 2019. u Jakarti svladali Obalu Bjelokosti s 94-64.

Paolo Banchero je s 21 košem predvodio šestoricu strijelaca s dvoznamenkastim učinkom u momčadi koju vodi Steve Kerr. Anthony Edwards je ubacio 14 poena, a Jaren Jackson i Austin Reaves po 12. Reuben Te Rangi je s 15 koševa bio najefikasniji u reprezentaciji Novog Zelanda.

U prvoj utakmici u skupini C Grčka je s 92-71 bila bolja od Jordana.

Program drugog dana Svjetskog prvenstva zaključili su Španjolska i Obala Bjelokosti, a momčad koju i dalje vodi Sergio Scariolo nije imala problema doći do uvjerljive pobjede 94-64. Willy Hernangomez je s 22 koša bio prvo ime utakmice. Usman Garuba je ubacio 12 poena, a Juancho Hernangomez je završio s 11. Bazoumana Kone je s 11 koševa bio najbolji strijelac Obale Bjelokosti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

MundobasketLuka DončićPaolo BancheroSlovenska košarkaška reprezentacijaamerička košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti