Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

Važno je zvati se Luka: Dončić demolirao Lakerse, Šamanić zabio 45 u G ligi! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.01.23. | 08:45

Slovenac je vodio svoju momčad do pobjede nakon dva produžetka, upisao je novi triple-double koji je 'van pameti', a spomenimo i gostujuću pobjedu Bostona u Brooklynu gdje se posebno istaknuo Ben Simmons s neuobičajenim učinkom.

Sjajna večer za sve ljubitelje košarke, neovisno o tome pratite li NBA ligu ili G ligu. Iako se većina košarkaških fanatika uglavnom fokusira na događaje u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta, sinoć je bilo poprilično zanimljivo i u razvojnoj ligi gdje je dominirao Luka Šamanić.

Hrvatski košarkaš je svega četiri dana nakon što je proslavio 23. rođendan odigrao utakmicu karijere. Ono najbolje od njega još uvijek čekamo, ostao je veliki dužnik u NBA ligi, a da tamo pripada dokazao je još jednom sinoć kad je u dresu Maine Celticsa dominirao u ogledu protiv Delaware Blue Coatsa, ali ni njegova briljantna izvedba nije bila dovoljna da domaćin dođe do pobjede te je na kraju ja semaforu bilo 137:149.

Luka Šamanić odigrao je, barem zasad, utakmicu karijere. Hrvatski krilni centar na kraju se zaustavio na 45 poena, 6 skokova, 2 ukradene lopte i 2 blokade, s tim da je iz igre gađao zavidnih 64.3 posto. Podsjetimo, Šamanić je draftan od strane Spursa, ali su ga oni opustili 2021. Igrao je za Austin Spurse i Westchester Knickse, dok se Bostonu, odnosno Maine Celticsima, priključio u rujnu prošle godine.

Mnogi navijači po društvenim mrežama zazivaju njegovo pozivanje u Boston Celticse, a kao najizgledniji kandidat za 'zamjenu mjesta' s Lukom Šamanićem navodi se bek šuter JD Davison koji je sinoć u pobjedi Celticsa upisao dva poena, jedan skok i jednu asistenciju. Inače, Boston na mjestu krilnog centra ima Granta Williamsa i dva veterana Blakea Griffina te Danila Gallinarija koji je tek prije 20-ak dana počeo trčati nakon što je na početku sezone potrgao križne ligamente.

Šamanić ove sezone u G ligi prosječno ima više od 20 poena i 10 skokova po utakmici zbog čega mnogi vjeruju da je spreman za povratak u najjaču ligu svijeta u kojoj je dosad skupio ukupno 36 utakmica (pet puta kao starter).

Od događanja u NBA ligi, najviše se ističe pobjeda Dallasa nad Lakersima nakon dva produžetka u Crypto.com Areni. Lukina magiju danas sinoć je osjetio Grad anđela, Dallas je slavio rezultatom 119:115, a slovenski mađioničar skupio je 35 poena (14/28 šut iz igre), 14 skokova i 13 asistencija. Kod domaćina su najbolji bili Westbrook (28 poena, 7 skokova i 5 asistencija) te LeBron James (24 poena, 16 skokova, 9 asistencija), ali njih dvojica 'sami' nisu mogli protiv Luke.

Jako zanimljiv ogled bio je onaj između Brooklyna i Bostona u kojem su gosti slavili rezultatom 109:98. Kod gostiju je briljirao Smart sa 16 poena i 10 asistencija, za Tatumove pojmove je 20 poena i 11 skokova (šut iz igre 7/22) skroman učinak, ali to je bilo dovoljno da bi se preskočilo Netse. Gostima je nedostajao Brown, Griffin nije igrao protiv svoje bivše momčadi zbog odluke trenera, dok su gosti bili lišeni usluga svojeg najboljeg igrača Kevina Duranta.

Irving je, protiv svoje bivše momčadi, skupio 24 poena i 6 skokova, dobru je utakmicu kod domaćina odigrao i T.J. Warren (20 poena), ali su gosti bili prejaki. Inače, posebno su zanimljive brojke Bena Simmonsa koji je sinoćnju utakmicu završio s 0 poena (0/3 šut iz igre), 9 skokova, 13 asistencija i 2 ukradene lopte.

Spomenimo za kraj kako je Milwaukee, koji je bio bez Giannisa i Middletona, izgubio na gostovanju kod Miamija. Heat je bio bolji rezultatom 108:102, a prvo ime utakmice bio je Bam Adebayo (24 poena, 12 skokova).

NBA, 13. siječnja

Philadelphia – OKC 114:133

Brooklyn – Boston 98:109

Miami – Milwaukee 108:102

Toronto – Charlotte 124:114

LA Lakers – Dallas 101:101 (nakon dva produžetka 115:119)

Portland – Cleveland 113:119


Tagovi

Luka ŠamanićLuka DončićDallasDallas MavericksBoston CelticsG legueG LigaNBA razvojna liga

Ostale Vijesti