Ukić: U 15 godina niti jednom nismo vrijedili za medalje

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 18.09.17. | 09:09

Nakon petnaest godina Ukić se oprašta od reprezentacije…

Točno tjedan dana nakon ispadanja hrvatske reprezentacije s Eurobasketa veteran Roko Leni Ukić u intervju za Sportske novosti osvrnuo se na još jedan neuspjeh izabrane vrste na velikom natjecanju.

Razmišljao sam, bez obzira na ishod Eurobasketa, o kraju reprezentativne karijere, a sad se to razvilo samo od sebe“, potvrdio je odmah na početku Ukić da je nakon petnaest godina njegova reprezentativna karijera završena.

Mislim da od prvog dana ljeta nismo vrijedili za više, bez obzira na pumpanje očekivanje… Da imamo kvalitetu, vjerojatno ne bismo izgubili 20 razlike od Rusije. Neću reći da nemamo kvalitetu, ali da smo se malo precijenili, to jesmo“, prokomentirao je Ukić katastrofalnu izvedbu protiv Rusije u osmini finala.

Odnosi među igračima bili su najmanji problem“, rekao je Ukić. „Ako ćemo realno, u ovih 15 godina otkada sam ja tu, mi nikad nismo vrijedili za medalju, prije nijednog velikog natjecanja nismo bili u top 3 favorita“, dodao je.

Ako želimo pratiti košarku kao sport, jednostavno moramo spustiti kriterije. Opće je poznato da previsoka očekivanja koja se ne mogu ispuniti, vode u frustruaciju. Kako se boriti s tim, ne znam, vjerojatno je potrebna nekakva profesionalna pomoć u vidu psihologa, nekih posebnih stvari“, kazao je još Ukić koji će u novoj sezoni nositi dres Cedevite.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Eurobasket 2017EurobasketHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti