Transfer je dogovoren: Zvezda registrirala bivšu zvijezdu Cibone

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 18.12.19. | 17:23

Korak više u karijeri.

Već se danima piše o velikim financijskim problemima Primorske, hita ABA lige, zbog čega će gotovo svi stožerni igrači napustiti klub. Amerikanac Harris - prvi strijelac kluba - to je već učinio, a sljedeći je na redu Marko Jagodić - Kuridža, o čemu smo već pisali jučer. 

On je usmeno sve dogovorio s Crvenom zvezdom, a čeka se da Beograđani odrade euroligaški dvoboj protiv CSKA Moskve kako bi službeno potvrdili ovaj transfer. Da je sve već dogovoreno, najbolje govori fotografija sa Registra igrača Košarkaškog saveza Srbije, na kojem je bivši igrač Cibona registriran za aktualnog prvaka regionalne lige, prenosi Mozzart Sport.

Jagodić Kuridža je ove sezone jedan od najboljih centara regionalne lige. Po indeksu korisnosti je drugi najbolji igrač ABA lige, uz prosjek od 13.6 poena, 8 skokova i 2.6 asistencije u 11 utakmica. Blistao je i na turniru Superkupa u Zagrebu kad je sa 18 poena i devet skokova bio najzaslužniji za pobjedu Primorske.

Kuridža se u srpskoj košarci afirmirao kao član subotičkog Spartaka, da bi kasnije njegove kvalitete prepoznala Cibona (s kojom je 2014. osvojio ABA ligu). Poslije trogodišnjeg staža u zagrebačkom klubu Kuridža je karijeru gradio u Nymburku i Oostendeu da bi u ljeto 2018. stigao u Primorsku i bio jedan od ključnih igrača u osvajanju povijesne četverostruke krune u Kopru (prvak Slovenije, prvak ABA 2 lige, Kup Slovenije i Superkup Slovenije).

(Foto: Pixsell)


Tagovi

ABA ligaKoper PrimorskaKK Crvena zvezda

Ostale Vijesti