Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

The Athletic: Prkačin drugi najbolji igrač iz Europe na sljedećem draftu, prva runda osigurana

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.11.21. | 09:59

NBA Draft Room Prkačina vidi kao lottery pick, dok ga je Bleacher Report spustio za tri mjesta niže. Velika nada Unicaje je ispred njega, dok mu svi ostali igrači koji igraju europsku košarku gledaju u leđa.

Roko se prijavio, Roko na kraju ipak odustao – priča je koja se dogodila uoči posljednjeg NBA drafta koji se održao 29. srpnja ove godine na kojem je Cade Cunningham izabran kao prvi izbor od strane Detroit Pistonsa. Među 60 igrača čije je ime pročitao komesar Adam Silver mogao je biti i Roko Prkačin, ali ponajveća mlada nada hrvatske košarke u posljednji se trenutak povukla s drafta.

U razgovoru za Podcast Inkubator Prkačin je obrazložio svoju odluku.

„Teško je to objasniti. Ja sam čekao neke garancije i da se uspijemo dogovoriti s ekipom da me odmah povuku k sebi. Tu garanciju nisam dobio, ali sam to i očekivao, jer velika je stvar za NBA momčad da 10 dana prije drafta 'obeća' pick. Garanciju nisam dobio, a budući da je takav bio dogovor da ako ne dobijem garanciju da se vraćam u Zagreb, jednostavno sam se vratio i idemo ispočetka“, rekao je Prkačin u razgovoru s Ivonom Hemen, našom nedavnom gošćom na Humanitarnom listiću.

Prkačin je bio u SAD-u, skauti su ga vidjeli, a pretpostavka je da će sljedeće godine njegovo ime Adam Silver pročitati puno ranije nego što bi to bio slučaj ove godine.

„Stvar je u tome da se ja tamo moram vratiti bolji. Ako se vratim isti, ili u još gorem slučaju gori nego ove godine, onda definitivno padam. Vratio sam se u Zagreb da postanem bolji, sigurno ne da gubim na cijeni“, kroz smijeh govori veliki talent Cibone pa dodaje:

„Mislim da mi je situacija dobra. Znam da postoje ljudi koji će govoriti da nisam trebao se povući s drafta i da sam trebao ostati u SAD-u, ali na kraju je sve to bila moja odluka i ja živim s njom. Jesam li napravio dobru ili lošu odluku znat ću tek na sljedećem draftu. Ako budem dobro izabran, onda mogu reći da sam bio u pravu. Preciznije, ponosno ću reći da sam bio u pravu“, zaključio je u razgovoru za Podcast Inkubator Roko Prkačin tri dana prije drafta.

Izgleda da je Roko dobro postupio i ispravnu odluku donio. Naime, američki mediji već sad su izbacili svoje prve predikcije za nadolazeći NBA draft, a Prkačin je na njemu i više nego dobar.

Naime, NBA Draft Room stavio je Prkačina na 14.mjesto čime bi bio lottery pick, ugledni Bleacher Report predviđa mu tri mjesta slabiju poziciju te vjeruju da će na kraju biti 17., dok kultni The Athletic za zvijezdu Cibone ime spremno 22. mjesto, što je za tri mjesta bolje od onoga što mu predviđa ESPN.

Dakle, Prkačin je negdje između 14. i 25. pozicije. Zasad.

Ono što svakako je veseli je da je Prkačin prema listi The Athletica drugi najbolje rangirani igrač van SAD-a. Ispred njega je samo Yannick Nzosa, Kongoanac koji igra za španjolsku Unicaju.


Tagovi

Roko PrkačinNBANBA draftNBA EuropaAdam SilverCibona

Ostale Vijesti