Talijani, Španjolci i Argentinci rutinski, Kina krenula s pobjedom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.08.19. | 16:37

Bez iznenađenja u druge četiri utakmice prvog dana Svjetskog prvenstva u košarci.

Italija je dosta lakše no što se očekivalo savladala Filipine sa 108:62. U utakmici u kojoj je razlika pravilno, gotovo pa linearno rasla kako je vrijeme odmicalo, Talijani se nisu previše oznojili i ravnomjerno su rasporedili minute, kako se ne bi previše potrošili pred važnije utakmice prvenstva.

Pogotovo se to odnosi na dvojicu možda najvažnijih igrača, vraćenih u pogon netom prije početka turnira, Danila Gallinarija i Gigija Datomea. Upravo su njih dvojica sa 16 odnosno 17 poena bili najefikasniji u pobjedničkoj momčadi, za koje je Amadeo Della Valle dodao još 17.

U sastavu Filipina najefikasniji su bili Jaymar Perez i Andray Blatche s po 15. Ključan je bio postotak šuta iz igre, 58% Talijana naspram 39% otočana.

Španjolska je očekivano bila sigurna u otvaranju protiv Tunisa s više nego uvjerljivih 101:62. I Sergio Scariolo je ekonomično raspodijelio minute svojih vedeta, a šestorica su dočekali zadnji zvuk sirene sa dvoznamenkastim brojem koševa. Prednjačili su Ricky Rubio i Sergio Llull sa 17, odnosno 16 poena.

Kod Tunižana najefikasniji je bio stasiti 217 cm visoki centar Salah Mejri sa 15 poena. Držali su se Afrikanci do poluvremena, na koje su otišli samo sa minusom od tri poena (39:42), no onda Španjolci dižu u višu razinu i polako otklanjaju sumnju u bilo kakvu mogućnost iznenađenja.

Argentina je savladala Južnu Koreju sa 96:69. Košgeterski najraspoloženiji kod pobjednika bio je najbolji strijelac ACB lige i novi član Real Madrida, odlični Nicolas Laprovittola sa 17 poena, a sve je zabio u drugom poluvremenu. Vječni Luis Scola, koji je, moramo to primjetiti, u fantastičnom fizičkom stanju (boljem nego prije desetak godina, usudili bi se reći), dodao je 15.

 

 

Najistaknutiji u redovima Korejaca bio je bivši Amerikanac, a sada Korejac, Ricardo Ratliffe, danas poznatiji kao Gun-Ah Ra, sa 31 poenom.

Domaćin Kina bila je bolja od Obale Bjelokosti rezultatom 70:55. Kinezi se odvajaju pred kraj treće četvrtine kad je došla do prve zamjetnije prednosti od devet poena. Odlučio je puno bolji postotak šuta iz igre domaćina od odličnih 53%, u odnosu na bljedunjavih 29% Afrikanaca.

Najistaknutiji pojedinac bilo je poznato lice Yi Jianlian, krilo koje je nosilo dresove, između ostalih, Dallas Mavericksa i Milwaukee Bucksa. Bek Guo Ailun je dodao 17.

Kod Bjelokoščana Edi Guy je ubilježio deset poena, i on je bio najefikasniji u svojoj reprezentaciji. Niminalno najveća zvijezda ove momčadi i novi član Unicaje, krilni centar Deon Thompson pomalo je razočarao zabivši samo sedam koševa.

Rezultati:

Italija – Filipini 108:62

Španjolska – Tunis 101:62

Argentina – Južna Koreja 96:69

Kina – Obala Bjelokosti 70:55

(foto: Reuters)


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u košarciFIBA World CupArgentinska košarkaška reprezentacijatalijanska košarkaška reprezentacijaŠpanjolska košarkaška reprezentacijaSergio ScarioloNicolas LaprovittolaLuis ScolaRicky RubioSergio LlullYi JianlianDeon ThompsonEdi Guy

Ostale Vijesti