Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports
Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports

Sunsi preokretom do slavlja protiv rezervi Utaha, Bullsi obilježili povratak LaVinea tijesnom pobjedom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 25.01.22. | 08:42

Svega četiri utakmice, ali uzbuđenja nije nedostajalo.

Noć s ponedjeljka na utorak nije bila jedna od onih koju će ljubitelji NBA lige pamtiti još neko vrijeme, ali to nipošto ne znači da je manjkalo uzbuđenja. U četiri ogleda, najveća razlika na kraju bila ej ona na utakmici Sunsa i Jazza u kojoj je momčadi iz Phoenixa slavila rezultatom 115:109. Ostale utakmice završile su s četiri, dva i pola koša razlike, a to samo po sebi daje odgovor na pitanje jesu li oni pravi fanatici mogli uživati.

Krenut ćemo redom, odnosno utakmicom dvaju momčadi koje su lani ostvarile najbolje uspjehe od svih koji su 25. siječnja kročili na teren. Sunsi su u svojem Footprint Centru dočekali desetkovani Jazz te na kraju – nakon velikog preokreta u posljednjoj četvrtini – došli do svoje sedme uzastopne pobjede.

Sjajni su bili Booker i Paul, kombinirano su dogurali do 60 poena, 13 skokova i 17 asistencija, a isto tako treba pohvaliti dobre role Camerona Johnsona i pogotovo Bismacka Biyomba koji pored 'floor generala' Chrisa Paula djeluje veoma opasno. Biyombo je – ruku na srce – limitiran igrač koji može defenzivno nešto donijeti svojoj ekipi, ali kad pored sebe ima jednog od najboljih playmakera kojeg je ovaj sport dao (nedostaju mu prsteni i individualna ostvarenja da bi se o njemu pričalo kao o nekim drugima), onda i ta 'neman' od 2.29 cm iz DR Konga djeluje nezaustavljivo.

Zanimljivo, u gostujućim redovima je čak sedam košarkaša završilo dvocifreno, ali sama činjenica da su igrali bez četiri od pet sigurna startera (Gobert, Mitchell, Bogdanović, Conley) jasno sugerira da poraz od prošlogodišnjeg finalista nije nikakvo iznenađenje.

„Dobro smo krenuli u utakmicu, ali smo se onda malo opustili“, ističe Booker pa dodaje:

„Oni su bili spremni nadigravati se. Iskoristili su svoje šanse, bili agresivni i puni samopouzdanja, a kad se to dogodi, onda ih je teško zaustaviti“, pohvalio je svojeg protivnika sjajni bek šuter Phoenixa.

Utah je u velikoj krizi. Njima je ovo bio osmi poraz u posljednjih 11 ogleda, a nakon utakmice čekale su se riječi trenera Snydera.

„Igrali smo tvrdo. To je pohvala za moje igrače jer i naši suparnici igraju na isti način. Uostalom, zato je i utakmica bila toliko kompetitivna. Ono što je napravio Chris Paul u posljednjoj četvrtini je bilo… Jednostavno, on je unikatan, poseban igrač, očito je.“

Od ostalih utakmica svakako valja spomenuti i pobjedu Bullsa protiv OKC-a u Paycom Centru u Oklahomi. Gosti iz Vjetrovitog grada na kraju su slavili s pola koša prednosti (110:111), a povratnik LaVine je u pobjedu svoje momčadi ugradio 23 poena, 7 skokova i jednako toliko asistencija. Fenomenalan je bio Vučević s 26 poena. 15 skokova, 4 asistencije i 3 blokade, a Crnogorac je šutirao za tri poena 4/7 što je također jako dobar pokazatelj da je bio 'vruć'.

Nadalje, novu sjajnu utakmicu odigrao je rookie Ayo Dosunmu, osmi izbor druge runde koji je prije osam dana proslavio svoj 22. rođendan. Ovaj talentirani playmaker nigerijskog podrijetla se već sad pokazuje pravom 'krađom' prošlogodišnjeg drafta, a u pobjedi protiv OKC-a imao je 24 poena, 5 skokova i 8 asistencija uz šut za tri poena 4/6.

Kod gostiju je najbolji bio Shai Gilgeous-Alexander. Prva violina Thundera dogurala je do 31 poena, 3 skoka i 10 asistencija, ali je na kraju izostala adekvatna pomoć njegovih suigrača.

Ipak, Shai je 2.3 sekunde prije kraja promašio tricu za izjednačenje pa su tako gosti – kod kojih večeras nije bilo tri važna igrača kao što su Ball, Caruso i DeRozan – došli do jako važne pobjede kojom je Billy Donovan bio i više nego sretan.

„Osjećao sam se dobro. Umorio sam se doma dok sam sjedio i gledao utakmice s kauča. Mislim da zdraviji ne mogu biti i jako je loše kad si doma i svojoj ekipi ne možeš pomoći“, rekao je poslije utakmice Zach LaVine.


NBA, 25.siječnja

OKC – Chicago Bulls 110:111

Cleveland Cavaliers – NY Knicks 95:93

NO Pelicans – Indiana Pacers 117:113

Phoenix Suns – Utah Jazz 115:109


Tagovi

Chris PaulDevin BookerPhoenix SunsUtah JazzChicago BullsZach LaVineNBA

Ostale Vijesti