Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Suci zaustavili Zadar da napravi čudo u Baru

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 27.03.22. | 21:19

Mornar je dugo imao utakmicu pod kontrolom, ali Zadar je zamalo uzeo pobjedu

Zadar je u dramatičnoj utakmici poražen kod Mornara u Baru s 86:84, a ključnim se pokazala čudna odluka sudaca u posljednjoj minuti utakmice. Zadrani su nakon velikog rezultatskog zaostatka tijekom većeg dijela utakmice u završnici uspjeli doći u egal. Tricom Trevora Thompsona smanjili su na 82:81 na 20 sekundi do kraja, suci su potom dosudili namjernu pogrešku Martina Junakovića koji je pao na parket kada ga je gurnuo Marko Jeremić. Mogao je to lako biti prekršaj za Zadar, ali odluka sudaca išla je na ruku domaćih koji su potom s linije slobodnih bacanja osigurali pobjedu. Svoju devetu u sezoni uz 13 poraza dok je Zadar ostao na sedam pobjeda i sada ima 15 poraza u regionalnoj ligi.

 

Nakon nešto više od četiri minute igre Zadar je tricom Marčinkovića poveo 9:10 i potom nestao s terena. Mornar je tricama zasuo koš gostiju, Jeremić, Mihailović i Lazić su odveli domaće na 18:10, nakon minute odmora Vuković je nakratko prekinuo post gostiju, ali s novih 11:0 Barani na ulasku u 10. minutu dolaze do velikih 29:12. Uspio je potom mladi Brala pogoditi tricu za Zadar, a prvu je četvrtinu zaključio raspoloženi Mihailović za 31:15.

Nastavio je bek šuter domaćih puniti koš Zadra sa šest koševa na otvaranju druge četvrtine pa je Mornar u 12. minuti imao prednost 37:19. Gosti su bili van ritma, možda i umorni s obzirom na gust raspored utakmica, ali ipak su morali nešto pokazati u dvorani Topolica. Povezali su nekoliko obrana, zaustavili vanjski šut domaćih i polako smanjivali zaostatak. Na ulasku u zadnje dvije minute prvog dijela Carter je iz prodora smanjio na 47:38, imao je uskoro Drežnjak s linije slobodnih bacanja priliku da još smanji zaostatak, ali promašio je oba bacanja. Isto je uspio napraviti Vuković u posljednjoj minuti što je Mornar kaznio s pet koševa, tricu je za 52:38 ubacio Mičović i s tim se rezultatom otišlo na veliki odmor.

Najavio je Zadar u drugoj četvrtini da se može vratiti u utakmicu, a početkom treće je serijom 7:0 uz četiri koša Junakovića i tricu Cartera došao na minus sedam (52:45). Ukazao se potom odlični Mihailović s svojom trećom tricom, a idućih nekoliko napada gosti su upropastili nizom pogrešaka pa je Mornar čuvao desetak koševa prednosti. Odlični Vladimir Mihailović je bio nezaustavljiv, bilo iz prodora ili šutem držao je Mornar na sigurnoj prednosti i do kraja treće četvrtine ubacio već 27 koševa.

U posljednjoj dionici činilo se da će sve brzo biti riješeno, domaći su nastavili pogađati trice i otišli na 78:61 u 34. minuti. Uspjeli su potom Thompson, koji je bio najbolji igrač Zadra, i Junaković primaknuti goste na 78:63 pa je domaći trener pozvao minutu odmora dok je do kraja ostalo pet minuta. U idućem napadu Mornara Jeremić je promašio tricu, na drugoj strani je Mavra odmah pogodio tricu pa se pojavio tračak nade za Zadrane. Junaković se potom dobro snašao pod košem za 78:71, do kraja su ostale tri minute, a potom je Vuković kod 80:73 odlično blokirao Mihailovića pa je Carter dobio priliku da povuče kontru. Zaradio je prekršaj, ali nije pogodio oba slobodna bacanja za dodatni pritisak na domaće. Zato je to učinio Dominik Mavra, pogodio je tricu za 81:76 na minutu i 40 sekundi do kraja. Mogla je situacija za našu momčad moga biti još povoljnija nakon dobre obrane, Mavra je provukao loptu kroz dva igrača i krenuo u kontru, išao je na polaganje, ali Lazić je odličnom blokadom spriječio da lopta prođe kroz mrežicu. Do kraja je ostala jedna minuta, Mornar nije iskoristio napad pa je Junaković na drugoj strani iznudio prekršaj i pogodio oba bacanja za 81:78, pola minute do kraja. Nakon minute odmora Zadar je odmah napravio prekršaj na Smithu koji je pogodio samo jedno bacanje. Potom je Mavra nakon prodora vratio loptu za Thompsona koji pogađa tricu za 82:81, 20 sekundi do kraja, Zadar se sasvim poništio prednost Mornara. Ali, onda su na scenu stupili suci, ostali su Zadrani odmah u presingu, Junaković je pao nakon guranja Jeremića, a sudac je pokazao nesportsku osobnu pogrešku beka Zadrana. Uhvatili su se za glavu Mavra i Junaković kojem je to bila peta osobna, protestirala je klupa Zadra, ali odluka se očekivano nije promijenila. Jeremić je pogodio oba bacanja, a lopta je ostala u posjedu domaćih. Uspjeli su domaći nakon minute odmora potrošiti nekoliko sekundi, lopta je bila u rukama Lazića na kojem je prekršaj napravio Thompson. Promašio je Lazić prvo bacanje, ali pogodio je drugo za 85:81, do kraja je ostalo sedam sekundi. Uspio je Carter ubaciti tricu na dvije sekunde do kraja, zapisnički stol je pustio sat do kraja pa su suci tražili da se vrijeme vrati. Sve što je Zadar stigao napraviti je prekršaj na Mihailoviću koji je pogodio prvo slobodno bacanje te namjerno promašio drugo, a Drežnjak nije mogao preko cijelog terena pogoditi za senzaciju u Baru.

Ništa Zadranima nije preostalo nego da pruže ruke pobjednicima, Mihailović je utakmicu završio s 29 koševa, devet asistencija i pet skokova, Lazić je ubacio 13, Smith i Jeremić po 12.

Kod Zadra je u završnici odlično igrao Mavra koji je utakmicu završio s 15 koševa, Thompson je ubacio 19 uz sedam skokova, Junaković također 19, a Carter 17 uz sedam skokova.



Tagovi

KK ZadarKK MornarMornar BarABA liga

Ostale Vijesti