Kirby Lee/Action Images
Kirby Lee/Action Images

Strašno ostvarenje: CP3 uspio ono što nisu Oscar Robertson i John Stockton (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 07:25

Postao je jedini igrač u povijesti koji je zabio 20.000 poena i upisao 10.000 asistencija

Chris Paul jučer je bio najbolji igrač utakmice u pobjedi svojeg Phoenixa na gostovanju kod Los Angeles Lakersa. Ovaj svestrani play u novu pobjedu svoje momčadi nad Lakersima, četvrtu u nizu, upisao je 23 poena, 14 asistencija, 5 skokova i dvije ukradene lopte. Samo još 'jedan dan u urednu', reklo bi se na prvu za igrača koji je bio nositelj svih momčadi u kojima je igrao, a prosjek karijere iznosi mu 18.3 poena u regularnom dijelu sezone i 20.7 u doigravanju, 9.4 asistencije (8.3 u playoffu) i 4.5 (5) skokova po utakmici.

No, utakmicu u Staples Centru Paul će pamtiti do kraja života jer je na njoj dosegao do sada neviđeni uspjeh. Postao je prvi igrač u povijesti NBA lige koji je zabio najmanje 20.000 poena i upisao 10.000 asistencija.

Najbliži tom pothvatu prije Paula bili su legendarni Oscar Robertson koji je prešao brojku od 20.000 poena, ali se zaustavio na 9.887 asistencija te John Stockton koji je prešao 10.000 asistencija, ali se zaustvaio na 19.711 poena.

Paul je u NBA ligu stigao 2005. Kao četvrtog picka na draftu birali su ga New Orleans Hornets koji su zbog uragana Katrina veći dvio svojih utakmica igrali u Oklahomi prve dvije sezone Paulove karijere. Ovaj svestrani playmaker je u svojoj rookie sezoni predvodio rookie kolege u broju poena (16.1), asistencija (7.8), ukradenih lopti (2.2) i double double učinaka te je na kraju gotovo jednoglasno osvojio zasluženu nagradu Rookie godine.

U New Orleansu se zadržao šest sezona, prije nego što je prešao u Los Angeles Clipperse u kojima se također zadržao šest sezona. Od 2017. do 2019. činio je supertandem s Jamesom Hardenom u Houstonu, jednu sezonu proveo je u Oklahoma Cityju, a od početka prošle sezone igra za Sunse s kojima je igrao veliko finale.

U karijeri je 11 puta bio izabran u All-Star momčad, 10 puta u momčad sezone, a devet puta u najbolju obrambenu petorku lige. S reprezentacijom SAD-a osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje i jednu brončanu na Svjetskom prvenstvu. Nedavno je uvršten na popis od najboljih 75 igrača NBA lige svih vremena. NBA prsten još mu uvijek fali.



Tagovi

Phoenix SunsChris Paul

Ostale Vijesti