REUTERS/Lisa Marie David
REUTERS/Lisa Marie David

Steve Kerr nakon poraza: "Nismo više u 1992., danas je izuzetno teško osvojiti zlato. Srbija? Ne trebaju im savjeti, igraju odlično"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 18:25

Američki izbornik dao je svoje viđenje šokantnog poraza.

„Najdraži doping test u mom životu“, tvitnuo je jedan od heroja pobjede Njemačke nad SAD-om, Andreas Obst. „Snajper“ minhenskog Bayerna isprašio je Amerikance s 21 poenom, kojeg su iz Fibe odmah poslali na testiranje, nakon rušenja favorita. Obst je dodao i još jednu stvar:

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Ne bih rekao da sam nadišao svoje mogućnosti, prije bih rekao da sam ambiciozan. Pa zato šutiram. I lopta ne treba biti u mojim rukama predugo. Potrebna mi je jako kratko vrijeme“, istaknuo je Obst koji je zajedno sa svojim suigračima nadigrao Ameriku, u pravom smislu. Striktno su se držali plana utakmice, nisu paničarili niti kada su Amerikanci prijetili i na koncu su zasluženo stigli do pobjede. Nijemci su iz igre šutirali 58 posto, tricu 43 posto, a uspjeli su trkom parirati atletičnom protivniku.

I velike probleme stvarali SAD-u u obrani. Podvukao je to i izbornik SAD-a Steve Kerr nakon poraza.

„Košarka se globalizirala tijekom proteklih 30 godina. Ove utakmice su zahtjevne. Ovo nije 1992. Igrači su bolji širom svijeta. Momčadi su bolje. Nije jednostavno osvojiti Svjetsko prvenstvo ili Olimpijske igre“, pojasnio je Kerr, pa uručio „cvijeće“ Njemačkoj.

„Čestitke Njemačkoj, bili su fantastični i zaslužili su pobijediti. Svaki puta kada bismo ušli u seriju, oni su nam odgovorili velikim šutom ili ofenzivnim skokom. Napravili su ono što su trebali. Ponosan sam na svoje igrače, bili su hrabri tijekom cijele utakmice. Ali jednostavno nismo bili na potrebnoj razini“.

Najviše je problema za SAD bilo u obrambenom dijelu igre.

„To je bio ključ svega. Schröderu svaka čast, jako ga je teško čuvati. Brz je, stalno probija linije, prijeti i kompromitira obranu“, rekao je Kerr o njemačkom playu koji je stavio 17 poena uz devet asistencija.

„Radili smo pogreške. Od početka smo trebali postaviti ton igre, no nismo. I to je otvorilo prilike Obstu, otvorila mu se utakmica. Gađao je osam 8/9 s linije penala, pogodio je puno trica – nismo ga mogli kontrolirati“, naglasio je Kerr, pa na pitanje o tome što bi savjetovao Srbiji u ogledu protiv Njemačke, izjavio:

„Ne trebaju im savjeti, igraju odlično“.

Jalen Brunson (15 poena i sedam skokova) bio je kratak:

„Veliki respekt Njemačkoj, odigrali su sjajno od starta do finiša. Držali su se svog plana igre i pobijedili. Moja igra? Užasna“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mundobasketnjemačka košarkaška reprezentacijaamerička košarkaška reprezentacijaSteve Kerr

Ostale Vijesti