Srpski krilni centar osigurao svoje mjesto u Golden Stateu sljedeće sezone

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 11.07.19. | 15:20

Odlične vijesti stižu sa istoka SAD-a.

Ovaj 18-godišnjak izabran je kao 39. pick ovogodišnjeg drafta od strane GSW-a, a svojim dobrim igrama na Ljetnoj ligi osigurao si je jednogodišnji ugovor vrijedan 900 tisuća eura godišnje.

Zanimljivo, ovaj mladić najmlađi je igrač ikada koji je nastupio u NBA G ligi.

2018. godine ova 206 centimetara visoka četvorka izabran je kao 4. pick drafta organiziranog od strane G lige. Izabrali su ga South Bay Lakersi, ali su ga oni odmah trejdali u Santa Cruz Warriorse, drugu momčad Golden Statea.

Teško je za očekivati da će Smailagić u svojoj rookie sezoni imati neku veliku minutažu, ali ono što je sigurno da će uz jednog od najboljih krilnih centara današnjice Draymonda Greena imati mnogo toga za naučiti. Green je noćna mora za sve koji moraju igrati protiv njega, ali nebrojeno puta pokazao se kao ključan čovjek svoje momčadi radi svoje fantastične obrane i utjecaja kojeg ima na svoju momčad. Jednako tako, Green je pravi lider u svlačionici te ukoliko uzme Alena pod svoje, za budućnost ovog talentiranog Beograđanina ne treba brinuti.

Sve u svemu, balkanska kolonija dodatno se povećala u NBA ligi, a Smailagić, ukoliko nastavi raditi na svojem tijelu i svojoj igri, narednih će godina sigurno imati što za reći u najboljoj ligi na svijetu.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fserbianba%2Fposts%2F2993298974043690&width=500" width="500" height="676" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(foto:twitter)

 


Tagovi

Alen SmailagićGolden State WarriorsNBA draftG legueSanta Cruz WarriorsiDraymond GreenSouth Bay Lakersi

Ostale Vijesti