Srbija i Slovenija odlučuju o zlatu na Eurobasketu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.09.17. | 11:05

Večeras ćemo saznati novog europskog prvaka u košarci.

Nakon 18 dana natjecanja, stigla je velika završnica na Eurobasketu. Ostaje još samo podjela medalja, za koje se prvo, u utakmici za broncu, bore Španjolska i Rusija, a potom za zlato Srbija i Slovenija.

Mnogi su u finalu vidjeli branitelja naslova Španjolsku, no sjajni Slovenci su razmontirali 'Furiju' u polufinalu i zasluženo ušli u borbu za zlato. Bez poraza su na ovom prvenstvu i na putu do trona stoji im Srbija, reprezentacija koja je upisala jedan poraz i to u skupini od Rusije.

> SUPER PONUDA SRBIJA - SLOVENIJA 1 (2,20), X (15,0), 2 (2,10)

Srbijanski izbornik Aleksandar Đorđević je uoči večerašnjeg finala izjavio kako je Slovenija favorit, ali svima je jasno da je to pila okrenuta naopako. Slovenci, predvođeni Goranom Dragićem i senzacijom ovog prvenstva Lukom Dončićem, danas će se okititi prvom medaljom u povijesti svoje reprezentacije, ali mnogo više iskustva u ovakvim utakmicama imaju Srbi. Otegotna okolnost za njih su veliki problemi s ozljedama koje imaju, a dobra je vijest da će biti spreman Stefan Jović, koji je stradao u polufinalnom dvoboju protiv Rusije. No, Đorđević je jučer potvrdio kako ozljeda nije ozbiljna.

Sve je u redu, a on je odmah rekao da će igrati i da želi igrati. Ne sumnjam da će dati koliko može. Nije nam bilo drago sve skupa što se dogodilo, ali kakva je godina bila, ništa me ne čudi“, kazao je Đorđević.

Veseli se finalnom dvoboju u kojem njegova momčad ima priliku doći do zlatne medalje.

Čeka nas veliko finale i to apsolutno zasluženo. Pokazali smo mnogo, ne sve. Imamo prostora za poboljšanje igre, bez obzira što je obrambena igra bila na dosta visokom nivou, momci moraju shvatiti da jedino obranom možemo doći do trofeja. Ne smijemo stati na ovome“.

Đorđević ne smatra njihovom prednosti veće iskustvo igranja utakmica za medalju.

Ne znam koliko je to bitno. Postoji možda mali utjecaj na sve to ali nije sve u tome. To je jedna utakmica, ali ne znam što bih rekao na to. To su neke stvari vezane uz statistiku, a ne za utakmicu. Kada krene, malo koga to zanima“.

Slovencima je već i sami plasman u finale najveći uspjeh, ali tu ne planiraju stati, iako je iskustvo na strani protivnika.

Saša Đorđević ima mnogo veće iskustvo, kao igrač i kao trener u ovakvim situacijama. Njegova karizma i znanje je njegova kvaliteta, dok je igrao i sada kao trener. Ja to iskustvo nemam, ovo je za mene prvo finale na Europskom prvenstvu“, kazao je slovenski izbornik Igor Kokoškov, koji neće dopustiti da ih ponese euforija.

Fokusirani smo na male stvari. Ne čitamo novine, ne gledamo društvene mreže. Glava je čista i fokusirana samo na utakmicu koja nas očekuje. Svi će dati 110 posto od sebe. U ovakvim utakmicama moraš igrati pametno i zajedničkim snagama. Energija je velika stvar, ali nije dovoljna“.

Što će biti dovoljno za naslov europskog prvaka, vidjet ćemo večeras od 20:30 kada u Istanbulu, u Sinan Erdem dvorani počinje veliko finale između Slovenije i Srbije. Ovaj se par nalazi u super ponudi Germania Sport kladionice, a igrati na njega možete OVDJE. Detaljnije razrade igara na ovu utakmicu možete pronaći i igrati OVDJE.

Ranije, u 16 sati, u dvoboju za broncu igraju branitelj naslova Španjolska i Rusija. Tečaj na pobjedu Španjolske je 1,20, a na slavlje Rusije 5,00. Ostale koeficijente na ovaj susret možete pronaći OVDJE.

Eurobasket, završnica:

16:00 Španjolska - Rusija
20:30 Srbija - Slovenija

(Foto: Action Images)


Tagovi

srpska košarkaška reprezentacijaSlovenska košarkaška reprezentacijaEurobasket 2017Eurobasket

Ostale Vijesti