Službeno: GSW potpisao izvrsnog 22-godišnjeg krilnog centra

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.09.19. | 09:50

Na NBA draftu 2016. godine ovaj mladić bio je izabran na visokom osmom mjestu

Njegova rookie godina u NBA bila je ujedno i njegova najbolja u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu. Nju je završio sa prosjekom od 9,2 poena, 4,2 skoka i 0,9 blokada po utakmici.

Te godine bio je izabran u drugu momčad rookieja na kraju sezone, što nas posebno veseli budući da je igrač koji je igra na njegovoj poziciji i koji je izabran u prvu rookie petorku te sezone hrvatski košarkaš Dario Šarić.

Druga sezona u NBA-u je također bila veoma dobra ali je za razliku od prve sezone poslije All-Star pause gubi svoje mjesto u početnoj petorci što je bio svojevrsni početka kraja.

U ljeto 2018. godine Phoenix i Houston su dogovorili trejd koji je je uključivao Chrissa i Knighta za Ryana Andersona I De’Anthonyja Meltona. Prvotni dojam bio je da je u toj zamjeni puno bolje prošao Houston, ali jednako tako ta razmjena nije nešto što će drastično promijeniti izgled Sunsa ili Rocketsa. Suigrač ponajboljeg igrača na svijetu Jamesa Hardena bio je u svega 16 utakmica nakon potpisuje za Cleveland Cavalierse u trejdu koji je uključivao tri momčadi.

Za Cavse je odigrao 27 utakmica (započeo je dvije utakmice), a ovog ljeta postao je slobodan igrač. Napominjemo kako njegov boravak u gradu našeg Stipe Miočića nije bio nešto vrijedno divljenja, a simpatizeri Cavaliersa zapamtit će gap o šakačkom obračunu sa Sergeom Ibakom.

 

 

Mnoge momčadi su ga preskočile u slaganju svog rostera što je pomalo iznenađujuće budući da se radi o nekom tko ima jako puno mjesta za napredak, a ujedno je i jako mlad.

U ovom trenutku postoji dosta veliki broj igrača koji konkurira za njegovu prirodnu poziciju krilnog centra, iako je svima u potpunosti jasno kako je tamo “alfa I omega” jedan od najboljih obrambenih igrača u NBA ligi Draymond Green koji se naslućuje kao izvanredni mentor za ovog mladića.

Osim Greena tu su još Omari Spellman i mladi Alen Smailagić, pa će se tako Chriss morati I više nego potruditi kako bi zaslužio minute na parketu.

Za kraj izdvajamo kako je Chriss sa svojom novom momčadi potpisao jednogodišnji ugovor.

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Draymond GreenGolden State WarriorsPhoenix SunsMarquesse Chriss

Ostale Vijesti