Slovenija u spektaklu protiv Latvije izborila polufinale!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.09.17. | 22:40

Obrane nisu postojale.

Goran Dragić počeo je izuzetno dobro i već nakon prve četvrtine Slovenija je imala 11 poena razlike, ali Latvija je okrenula već do poluvremena. Na odmor su otišli s prednošću od četiri poena, ali Slovenci nisu posustali. Serijom 11:0 na početku drugog poluvremena vraćaju prednost na svoju stranu, a u tom su dijelu susreta i prelomili na svoju stranu.

Slovenci su u posljednju dionicu susreta ušli s deset razlike i kontrolirali sve do posljednjih nekoliko minuta kada se s lanca razvezao Kristaps Porzingis, NBA zvijezda New York Knicksa. Gađao je trice, spektakularno zakucavao, ali nažalost po Latviju ulazilo je i s druge strane. Slovenija je jednostavno imala previše raspoloženih igrača, bili su izuzetno nabrijani i motivirani, govor tijela bio im je fantastičan.

Bila je to utakmica u kojoj obrane doslovno nisu postojale, a dominirale su glavne NBA zvijezde. Slovence je vodio Goran Dragić, najbolji igrač ovog turnira s 26 poena, 8 asistencija i 6 skokova, a gađao je sjajnih 9 od 15. Fantastičan je bio i Luka Dončić, najveći europski talent koji je ubacio 27 poena uz 9 skokova i nekoliko ključnih poena kada se utakmica lomila.

Ipak, Slovenija je za pobjedu trebala najbolju partiju turnira svih u momčadi, a to su i dobili. Samo Dragić i Dončić ne bi bili dovoljni. Prepelič je ubacio 17 poena, Randolph 16 uz 9 skokova, a Vidmar je uz 9 poena i 6 skokova  podijelio i 4 blokade.

Kod Latvije najbolji je bio spomenuti Porzingis sa brutalnih 34 poena, a pridružio mu se i Davis Bertans sa 23 poena uz čak 6 trica. Latvija je napadački odigrala savršeno, ali u obrani nisu mogli braniti Dragića i Dončića. Slovenci u polufinalu idu na Španjolsku, a mi vam savjetujemo da ovu utakmicu pogledate u reprizi. Sigurno nećete požaliti.

(Foto: FIBA)


Tagovi

Luka DončićGoran DragičKristaps PorzingisEurobasket 2017

Ostale Vijesti