Slovenija pobijedila Srbiju i osvojila Eurobasket

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.09.17. | 23:01

Gledali smo sjajnu utakmicu…

 

U finalu Eurobasketa reprezentacija Slovenije pobijedila je Srbiju 93:85. U svom prvom finalu Slovenija je osvojila zlato.

Srbija je dosta dobro otvorila utakmicu i sredinom i krajem prve četvrtine u nekoliko su navrata odlazili u vodstvo od četiri ili pet poena razlike. Prva četvrtina na kraju je završila rezultatom 22:20 za Srbiju.

U nastavku utakmice Slovenci su sve više i više dizali tempo s Dragićem u glavnoj ulozi na što srpski reprezentativci nisu imali odgovor i sredinom druge četvrtine prednost Slovenija počela je naglo rasti. Spomenimo kako je Dragić prvo poluvrijeme završio s 26 poena, četiri skoka, tri asistencije i s niti jednom izgubljenom loptom. Samo u drugoj četvrtini Dragić je ubacio 20 poena, a Slovenija je na poluvrijeme otišla s prednošću od devet poena (56:47).

U trećoj četvrtini Srbija se počela vraćati u utakmicu, fantastična predstava u prvom poluvremenu „potrošila“ je Dragića, a da stvar bude gora za Slovence u jednom nezgodnom doskoku ozlijedio se i Dončić koji je ostatka utakmice proveo na klupi. Treću četvrtinu zatvorio je Dragić s dva slobodna bacanja za 71:67 Slovenije.

Gledali smo krajnje napetu završnicu. Malo manje od tri minute prije kraja Srbije je povela 80:82 nakon polaganja Bogdanovića. U međuvremenu, Slovenci su ostali i bez Dragića koji je počeo osjećati bolove u listu, ali je Slovence „spasio“ Prepelić koji je u nekoliko prijelomnih navrata uspio doći do poena, bilo s linije trice bilo s linije slobodnih bacanja. U samoj završnici Slovenci su bili precizni s linije slobodnih bacanja i na koncu zasluženo slavili s 93:85.

Dragić je odigrao strašnu utakmicu kojoj je ostvario učinak od 35 poena, sedam skokova i tri asistencije. Ključne poene za Sloveniju postizali su i Prepelić (21 poen, trice 4/8) i Randolph (11 poena, četiri skoka). Dončić je utakmicu završio s učinkom od osam poena i sedam skokova. Na parketu je zbog ozlijede proveo samo nešto manje od 23 minute.

U redovima Srbije samo dvojica igrača prebacili su dvoznamenkastu normu poena. Bogdanović je ubacio 22 poena (ukupan šut 9/21), dok je Mačvan ubacio 18 poena uz šut 7/13. Treći najbolji strijelac Srbije bio je Lučić s 9 poena.

Podsjetimo, u utakmici za treće mjesto Španjolska je pobijedila Rusiju identičnim rezultatom kao i Slovenija Srbiju u finalu, 93:85.

(Foto:Action Images)


Tagovi

Bogdan BogdanovićGoran DragićEurobasketEurobasket 2017

Ostale Vijesti