Silver objavio planirani početak nove NBA sezone, veliki problemi za hrvatsku reprezentaciju

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 23.09.20. | 15:25

Pretvori li se ova najava u stvarnost, olimpijski će turnir u Tokiju biti znatno osiromašen, a našoj reprezentaciji znatno otežan ionako težak put do nj.

Jučer je glavni povjerenik NBA lige Adam Silver dao do znanja kako nova sezona neće početi prije siječnja 2021. te da je u planu da svaka momčad igra standardne 82 utakmice.

Ono što je bilo u središtu pozornosti američke javnosti kad je u pitanju lančana reakcija koju će ta odluka prouzročiti jest činjenica da NBA zvijezde najvjerojatnije propuštaju Olimpijske igre u Tokiju, ako se one održe prema planiranom rasporedu između 24. srpnja i 8. kolovoza.

No to zakođer ni za Hrvatsku nije dobra vijest. Regularna sezona traje šest mjeseci, a novi termin kvalifikacija za OI jest od 29. lipnja do 4. srpnja. To gotovo sigurno znači da hrvatski NBA igrači neće nastupiti za reprezentaciju, bez obzira kad završi regularna sezona, kad počne doigravanje i tko se od naših igrača plasira u nj.

 

 

Naredne sezone će, barem po trenutnom stanju, igrati petorica Hrvata u najjačoj ligi svijeta obzirom da su se u Europu vratili Ante Žižić i Dragan Bender (obojica k Nikoli Vujčiću u Maccabi). Uostalom, dosta je vjerojatno da se svih pet naših vedeta plasira u doigravanje.   

Gostujući na CNN-u Silver je lgendarnom Bobu Costasu dao do znanja kako još ništa nije definitivo odlučeno, no skorašnja prošlost odaje kako je povjerenik prvo ciljao 1. prosinac za početak nove sezone, zatim vrijeme oko Božića, da bi se najnoviji planovi ispostavili još pesimističnijima.

(foto: USA TODAY Sports)


Tagovi

Adam SilverNBAHrvatska košarkaška reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igre

Ostale Vijesti