USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

SGA za pobjedu Thundera, Harden 44 poena u porazu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 27.12.20. | 08:06

Prva utakmica sezone za Houston bila je iznimno uzbudljiva.

Noćas je odigrano deset utakmica NBA lige.

Oklahoma City Thunder svladao je Charlotte Hornetse košem 1.4 sekundi prije kraja utakmice za pobjedu 109:017 u gostima. Dugu dvojku zabio je igrač u kojeg su trenutno najviše usmjereni pogledi kad je u pitanju ova franšiza, Shai Gilgeous-Alexander.

Video odlučujućeg koaš pogledajte ovdje.

Osim njega, najviše se u redovima gostiju istaknuo veteran George Hill s 21 poenom uz fantastičan šut iu igre 8/9. Kod Hornetsa nitko nije išao preko 20, ali je Terry Rozier uknjižio 19, P.J. Washington 18, Devonte Graham i Miles Bridges po 14 koševa.

U najatraktivnijoj utakmici noći Portland Trail Blazersi u svom Moda Centeru pobijedili su Houston Rocketse 128:126 nakon produžetaka. Bio je to dvoboj C.J.-a McColluma i Jamesa Hardena u kojem su obojica predvodili svoje sastave s po 44 poena, a Jusuif Nurkić mogao je donijeti pobjedu Portlandu još u regulaciji, ali je promašio dva bacanja 30-ak sekundi prije kraja.

Harden je pokazao da je i s pokojom kilom viša te upitne motivacije za dugoročnim ostankom u Houstonu i dalje superzvijezda u ovoj ligi, te da može zabiti 40 ‘’kad se sjeti’’. Rocketsi su imali devet raspoloživih igrača za ovu utakmicu, za razliku od srijede kad su trebali imati prvu utakmicu, ali je ona odgođena. Jedan od razloga bio je Harden i činjenica da je morao u četverodnevnu izolaciju.



Tagovi

NBAJames HardenPortland Trail BlazersHouston RocketsOklahoma City ThunderCharlotte Hornets

Ostale Vijesti