Senzacionalan trade u NBA ligi: Kyrie Irving u Boston, Isaiah Thomas u Cleveland

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.08.17. | 07:41

U trade je uključen i naš Ante Žižić.

Ovo nismo očekivali! Nakon što je Kyrie Irving objavio kako želi otići iz Cleveland pojavile su se razne priče o njegovoj budućoj destinaciji. Spominjali su se mnogi klubovi iz donjeg doma NBA lige koji imaju mlade igrače i pickove što bi zadovoljilo Cavalierse, ali na kraju je Irving otišao u redove izravnog konkurenta u Istočnoj konferenciji. Naime, noćas je po hrvatskom vremenu objavljeno kako su Cleveland i Boston dogovorili trade u kojem će Irving iz momčadi prvaka Istoka preći u momčad koju su Cavsi pobijedili u finalu konferencije.

Boston je za Irvinga u Cleveland poslao svojeg najboljeg igrača iz posljednjih sezona, Isaiaha Thomasa te sjajnog obrambenog igrača Jae Crowdera i našeg centra Antu Žižića. Uz to, Cleveland je dobio i pick Brooklyn 2018. godine, a koji će sigurno biti prilično visok jer Netsi ni ove godine neće biti konkurentna momčad.

„Ovo je bio težak dan za nas jer smo tradeali Isaiaha i Jaea, koji su bili dio naše momčadi i uspjeha u posljednje vrijeme, a praktično bili i vođe u svlačionici. S druge strane, uzbuđeni smo jer smo u momčad dodali jednog od najboljih ofenzivnih igrača lige“, rekao je čelni čovjek Bostona Danny Ainge.

Prisjetimo se kako je Boston ovog ljeta već doveo Gordona Haywarda, a u momčadi je ostao i Al Horford. Njih dvojica će, s Irvingom i mladim igračima Marcusom Smartom, Jaysonom Tatumom i Jaylenom Brownom te Marcusom Morrisom biti nositelji igre momčadi koja s vrha Istoka želi skinuti upravo – Cleveland.

S druge strane, Cavsi su dobili dva igrača koja mogu igrati u prvoj postavi – Thomas i Crowder su jako korisni, a i naš Žižić bi mogao dobiti veću minutažu nego u Bostonu jer mu je konkurencija nešto slabija. Uz LeBrona Jamesa u momčadi su ostali Kevin Love, Tristan Thompson, Iman Shumpert, JR Smith, Kyle Korver i Channing Frye, a ovog ljeta su došli Derrick Rose i Jeff Green.

Bit će zanimljiva sezona.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ante ŽižićJae CrowderIsaiah ThomasKyrie Irving

Ostale Vijesti