REUTERS/Lisa Marie David
REUTERS/Lisa Marie David

Senzacija na Mundobasketu: Litva šokirala američke superstarove

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.09.23. | 16:23

Litavci će tako u četvrtfinalu igrati protiv Srbije, dok će SAD ići na Italiju.

Svaki puta kada američka košarkaška doživi poraz na velikom natjecanju, to postane vijest. Čisto iz razloga jer ih nema toliko puno i jer se obično na SAD gleda na momčad koja na takvim turnirima ovisi sama o sebi, a ne o protivnicima. No onda se primjerice dogodi prošli Mundobasket kada Amerikanci totalno podbace, pa im se onda, kao primjerice danas, dogodi da ih Litva nadigra rezultatom 110-104.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Steve Kerr je poželio imati momčad koja drži jaku obranu i koja jako puno trči u leđa. Dakle, za razliku od njegovog Golden Statea, ova selekcija SAD-a se jako malo oslanja na šut, pa im se onda dogodi situacija kada se susretnu s jednako trkački raspoloženim protivnikom, da su u velikom problemu. Litva je mudro znala koristiti svoje prednosti i napadati pametno SAD u čijim je redovima tek Anthony Edwards shvatio ozbiljnost situacije pa je napadački teret preuzeo na sebe, no niti njegovih 35 poena nije bilo dovoljno da se slome ovako raspoloženi Litavci. A bili su itekako raspoloženi, i šuterski i angažmanom na oba kraja parketa.

U jednom času je čak bilo 21 razlike (Litva je prvu dionicu dobila s 31-12) za momčad Kazysa Maskvytisa, koja je stavila 14/25 trica (SAD 11/29), ali i koja je nadskakala SAD s 43 naprema 27 i odnijela tu bitku pod koševima.

Iako je Litva imala komotnu situaciju veći dio utakmice, u penal završnici su Amerikanci čak i dobrano zaprijetili.

Na četiri razlike i 25 sekundi do kraja Amerika je otela loptu Litvi, no trica je odsjela na obruču, a Litavci su zatim odjurili po polaganje i zaključili utakmicu.

Litavci su imali čak sedmoricu dvocifrenih igrača, Vaidas Kariniauskas je stavio 15 poena, Mindaugas Kuzminskas 14 , dok je Tadas Sedekerskis zabilježio double double učinak od 11 poena i 11 skokova.

U redovima SAD-a su osim Edwardsa jedini dvoznamenkasti bili Mikal Bridges i Jalen Brunson, obojica s 14 poena.

Litavci će tako u četvrtfinalu igrati protiv Srbije, dok će SAD ići na Italiju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mundobasketamerička košarkaška reprezentacijalitavska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti