Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Šarić zbog ozljede vjerojatno propušta cijelu sezonu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 02.08.21. | 14:46

Ide na operaciju

Magnetska rezonanca potvrdila je crne prognoze. Nakon što je hrvatski reprezentativac i košarkaš Phoenix Sunsa Dario Šarić napustio teren šepajući samo dvije minute prve utakmice NBA finala bilo je jasno da se radi o težoj ozljede. Sada je to potvrdila i magnetska rezonanca – stradali su prednji križni ligamenti desnog koljena.

Ovog tjedna će biti podvrgnut operaciji, a predviđeno vrijeme oporavka kod takve ozljede je između šest i devet mjeseci. To bi značilo da će Šarić propustiti cijelu iduću sezonu. Operirat će se u SAD-u, a ovo je najteža ozljeda u njegovoj karijeri.

Hrvatskom izborniku Veljku Mršiću trebao bi biti na raspolaganju za Eutobasket koji je na rasporedu od 1. do 18. rujna sljedeće godine.

Dario je ove sezone propustio 22 utakmice, a u 50 nastupa prosječno je ubacivao 8.7 koševa uz 3.8 skokova i 1.3 asistencije. Sunsi su regularni dio sezone zavšili na drugom mjestu Zapadne konferencije, a na putu do finala bili su bolji od Los Angeles Lakersa, Denver Nuggetsa i Los Angeles Clippersa. U 14 utakmica doigravanja Šarić je bio na prosjeku od 4.5 poena i 2.5 skokova po susretu.


Tagovi

Dario ŠarićNBAPhoenix Suns

Ostale Vijesti