Šarić bolji od Bogdanovića, rekordi Embiida i Beala (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 25.02.20. | 08:32

Zvijezda Wizardsa drugu zaredom preko 50, ali nedovoljno za najbolju momčad lige…

Noćas je diljem SAD-a odigrano osam utakmica najjače košarkaške lige svijeta, a u jednoj od njih smo vidjeli izravan dvoboj hrvatskih igrača.

Phoenix Sunsi su slavili kod Utah Jazza rezultatom 111:113 uz savršen šut Darija Šarića.

U prvom dijelu smo gledali izjednačenu košarku u kojoj su domaćini većinom bili u vodstvu, no na odmor se otišlo izjednačenim rezultatom 62:62. Drugo poluvrijeme su bolje otvorili Sunsi te su u trećoj dionici zabili čak 37 koševa i odvojili se na dvocifrenu prednost. U posljednjoj četvrtini samo su dovršili posao i na kraju slavili rezultatom 111:131. Sunse su do pobjede vodili Booker s 24 i Rubio s 22 koša, dok je Dario Šarić ubacio 14 koševa i to bez promašaja iz igre. Kod domaćina najzapaženiji je bio Mitchell s 38 koševa, a Bojan Bogdanović je ubacio 16 koševa.

Najveću dramu smo gledali u Washingtonu gdje su Milwaukee Bucksi slomili otpor domaćina tek nakon produžetaka i slavili rezultatom 134:137.

Gosti su bolje otvorili susret i vodili praktički cijelo prvo poluvrijeme, da bi na odmor otišli s dvocifrenom prednošću +10. U trećoj dionici smo gledali raspucanu košarku s obje strane, u kojoj su gosti održavali prednost te je dobili rezultatom 35:38. U posljednjoj četvrtini se domaćini vraćaju, polako su topili zaostatak i potpuno ga dostigli trojkom Beala 1:23 minute do kraja. Isti igrač u slijedećem napadu dovodi Wizardse u vodstvo +2, no Bledsoe s dva slobodna vraća utakmicu u egal. Do kraja susreta Beal je promašio polaganje, a odmah potom i Middleton trojku, da bi u zadnjem napadu Lopez samo dvije sekunde do kraja blokirao Hachimuru te odveo utakmicu u produžetke. U dodanom vremenu gosti su pokazali više koncentracije, a kad je Brown u zadnjoj sekundi promašio trojku za poravnanje moglo je početi slavlje vodeće momčadi lige. Pobjednike je do teško izborene pobjede vodio Middleton s 40 koševa, a domaćinima nije pomogla ni fantastična šuterska večer Beala koji je u konačnici upisao svoj rekord karijere s 55 koševa i drugu utakmicu zaredom preko 50.

Philadelphia 76ers su u svom Wells Fargo centru slavili protiv Atlanta Hawksa rezultatom 129:112 na krilima svoje najveće zvijezde.

Domaćini su se sjajnom prvom četvrtinom odvojili na +15 te su tu prednost održavali sve do samog kraja treće dionice kad Young sa zvukom sirene pogađa trojku za prednost gostiju 91:92. No, 76ersi ipak ne dopuštaju iznenađenje te u zadnjoj četvrtini ubacuju u višu brzinu i odvode utakmicu na svoj mlin. Domaćine je do pobjede vodio Embiid s rekordom karijere od 49 koševa čemu je pridodao i 14 skokova, a kod gostiju najzapaženiji je bio Young s 28 koševa, 7 skokova i 10 asistencija.

Los Angeles Clippersi su u svom Stamples Centru slavili protiv Memphis Grizzliesa rezultatom 124:97.

Domaćini su od samog početka krenuli dominantno te su se odvojili i tu prednoast održavali do kraja susreta. Ponovno je kod Clippersa bio najbolji Leonard s 25 koševa, dok je naš Ivica Zubac za 21 minuti zabio šest koševa uz 10 skokova.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Ivica ZubacBojan BogdanovićDario ŠarićJoel EmbiidBradley Beal

Ostale Vijesti