Alonzo Adams-USA TODAY Sports
Alonzo Adams-USA TODAY Sports

Šarić bez poena, poraz Warriorsa u Clevelandu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.11.23. | 08:10

Šarić je odigrao 13 i pol minuta i imao pet skokova, a promašio je sva tri šuta iz igre

Košarkaši Toronta nadoknadili su 22 koša zaostatka tijekom gostovanja u San Antoniju te na kraju slavili sa 123-116 u produžetku.

Najzaslužniji za ovaj preokret bio je Scottie Barnes koji je 25 od svojih 30 koševa postigao u drugom poluvremenu, a uz to je imao i 11 skokova.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmicu je u produžetak odveo OG Anunoby koji je 1.2 sekunde prije kraja, nakon napadačkog skoka, postigao koš za 110-110.

Spursi su pred kraj prvog poluvremena imali prednost od 22 koša, a u zadnju četvrtinu su ušli s 15 poena više u odnosu na suparnika. No, Raptorsi se nisu predavali i pomalo 'grickali' prednost domaće momčadi, da bi na kraju došli i do velikog preokreta.

Anunoby i Dennis Schroder su postigli po 24 koša za pobjednike, a Jacob Poeltl je spojio 16 poena i 10 skokova.

Kod Spursa je najbolji strijelac bio Keldon Johnson s 26 koševa. Zach Collins je uz 21 poen imao 11 skokova i pet asistencija, a Victor Wembanyama je završio utakmicu s 20 koševa, devet skokova, pet blokada i četiri asistencije.

Prvu pobjedu u novoj sezoni ostvarili su Memphis Grizzliesi, koji su slavili sa 112-100 na gostovanju u Portlandu, pa u ligi više nema nijedne momčadi bez pobjede u novoj sezoni. To se nije činilo kao izgledno, jer su još u četvrtoj minuti zadnje četvrtine Trail Blazersi imali 12 koševa prednosti (98-86). Domaća momčad je u završnih osam minuta ubacila samo dva poena, a Memphis 26 u još jednom velikom sinoćnjem preokretu. 

Desmond Bane je bio najbolji pojedinac dvoboja s 30 koševa, osam skokova i pet asistencija. Jaren Jackson Jr. je dodao 27 poena i sedam skokova za Grizzliese koji su poraženi u prvih šest utakmica nove sezone. Jerami Grant je s 27 koševa bio najbolji strijelac Portlanda, a Malcom Brogdon je imao 18 poena, 11 asistencija i sedam skokova, no nisu uspjeli produžiti niz domaće momčadi od tri pobjede.

Niz od pet pobjeda donijeli su Golden State Warriorsi na gostovanje u Clevelandu, gdje ih je čekala momčad od koje nisu izgubili još od Božića 2016. No, nizu od 16 poraza Clevelanda došao je kraj.

Warriorsi su imali lošu šutersku večer, u koju se uklopio i kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Dario Šarić koji je promašio sva tri šuta iz igre te ostao bez ijednog poena u 13 i pol minuta, a utakmicu je završio s pet skokova i jednom izgubljenom loptom.

Cavse je do pobjede predvodio Donovan Mitchell s 31 košem i sedam asistencija. Daris Garland je uz sedam asistencija imao 24 poena, a Evan Mobley je spojio 13 koševa i 16 skokova za pobjednike.

Stephen Curry je predvodio goste s 28 poena. Draymond Green je ubacio 18 koševa uz osam asistencija, a po 15 poena su postigli Klay Thompson i Jonathan Kuminga.

Warriorsi su porazom pali na treće mjesto Zapadne konferencije s učinkom 5-2, a na drugoj poziciji ih je zamijenio Dallas (5-1) koji je pred svojim navijačima svladao Charlotte Hornetse sa 124-118.

Luka Dončić je predvodio Maverickse s 23 koša, 12 skokova i devet asistencija. Po 18 poena su postigli Grand Williams i Kyrie Irving koji je tome dodao i 10 asistencija. 'Double-double' je ostvario i Dereck Lively II. s 15 koševa i 14 skokova.

Najbolji igrač utakmice bio je gostujući razigravač LaMelo Ball s 30 koševa, 13 asistencija i 10 skokova. P. J. Washington i Gordon Hayward su dodali po 20 poena, a Mark Williams je imao 19 koševa i 10 skokova za Charlotte.

Phoenix Sunsi su u Detroitu došli do treće pobjede (120-106) u novoj sezoni, nakon dva domaća poraza od San Antonija, a najzaslužniji za nju bio je Kevin Durant koji je ubacio 41 koš. Eric Gordon je ubacio 21 poen, a Grayson Allen 14 za pobjednike.

Pistonse, koji su i dalje bez Bojana Bogdanovića, predvodio je Cade Cunningham s 26 koševa i šest asistencija. Novak Marcus Sasser je postigao osobni rekord s 22 poena, a tome je dodao četiri asistencije. Pistonsima je ovo bio četvrti uzastopni poraz.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

NBADario ŠarićGolden State WarriorsCleveland Cavaliers

Ostale Vijesti