REUTERS/Lisa Marie David
REUTERS/Lisa Marie David

SAD izvukao -4 na četiri sekunde do kraja pa ih onda Kanađani potopili u produžetku i okitili se broncom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 13:13

Za Kanadu je ovo prva medalja sa svjetskog prvenstva.

Izvukli su se Amerikanci iz minus četiri na četiri sekunde do kraja kada je Bridges namjerno promašio bacanje, uhvatio skok, izvukao se u korner i stavio tricu – briljantan potez – pa je nakon toga Olynykov pobejdnički šut odsjeo na obruču. Ali više od toga nisu mogli, Kanađani su u produžetku razmontirali SAD i rezultatom 127-118 stigli do brončane medalje na Mundobasketu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica je bila dosta izjednačena, Kanada je dobila prvu i treću četvrtinu, a SAD drugu i zadnju. No Kanada je potpuno dominirala u produžetku na kraju kojeg je slavila sa 16-7.

U produžetku Alexander je postigao prvih sedam koševa i Kanađani su brzo poveli (118-111 nakon dvije minute).

Kanadu je do pobjede i bronce predvodio Dillon Brooks koji je utakmicu završio sa 39 ubačaja i pet asistencija, Shai Gilgeous-Alexander je dodao 31 koš, a RJ Barrett 23 koša i sedam skokova. Kod SAD-a najbolji je bio Anthony Edwards sa 24 koša i pet skokova, a Mikal Bridges je ubacio 19 koševa i devet skokova.

Za Kanadu je ovo prva medalja sa svjetskog prvenstva ali i prvi put da je na SP poslala momčad sastavljenu isključivo od NBA igrača. (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mundobasketkanadska košarkaška reprezentacijaamerička košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti