Rusija nadoknadila zaostatak protiv Grčke i prošla u polufinale

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 13.09.17. | 19:44

Shved je ponovno bio ključan igrač…

Saznali smo i trećeg polufinalista Eurobasketa. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici dana Rusija je pobijedila Grčku 74:69 i rezervirala kratu za polufinale.

Grci su dobro otvorili utakmicu i obrambeno i napadački, dok se s druge strane Shved mučio s realizacijom i Grci su prvu četvrtinu dobili 24:17.

Najveća prednost Grka u jednom je trenutku iznosila plus trinaest.

Međutim, u drugom poluvremenu grčki je napad zapao u probleme, promašivala su se i slobodna bacanja, Šved se razigrao i grčka prednost polako se topila. U posljednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 53:51 za Grčku.

Rusi su ubrzo došli u vodstvo u posljednjoj četvrtini i na kraju prilično rutinski utakmicu priveli kraju u svoju korist.

U drugom poluvremenu Shved je zabio 21 poena, a njegov učinak na razini cijele utakmice bio je 26 poena i pet asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti. Drugi najbolji strijelac Rusije bio je Mozgov s 15 poena. Grke su predvodili Calathes s 25 poena i Printezis s 19 poena.

Rusija će u polufinali igrati protiv bolje reprezentacije iz susreta Srbija-Italija koja je na rasporedu večeras u 20 sati i 45 minuta.

(Foto: FIBA)

 


Tagovi

Eurobasket 2017Eurobasket

Ostale Vijesti