Revolveraški okršaj u Texasu na stranu Kawhija (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.01.20. | 07:07

Namjerio se junak na junaka.

Sinoć je na NBA parketima odigrana jedna utakmica. Dallas Mavericksi su poraženi 107:110 od Los Angeles Clippersa.

Bio je to dvoboj u kojem su dva superstara, Luka Dončić s jedne te Kawhi Leonard s druge strane, vodili svoje momčadi s po 36 poena. No u kasnoj fazi utakmice se ukazao junak iz drugog plana, Landry Shamet, koji je s dvije trice pokopao nade domaćina.

Zbog ozljede Ahilove tetive je u prvoj četvrtini igru napustio Dwight Powell i nije se više vraćao, ali je nakon svojih poteškoća zaigrao Kristaps Porzingis. Ipak, Mavsi nisu uspjeli uzeti i petu pobjedu u nizu.

S druge strane je i Pat Beverley bio primoran ranije završiti utakmicu radi ozljede prepone, a Paul George je propustio i šestu utakmicu u nizu.

Najpoznatiji Slovenac na svijetu u ovom trenutku također je imao i deset skokova i devet asistencija, no Kawhi, koji je autor 11 poena u ključnoj četvrtoj četvrtini, jednostavno je imao bolju podršku.

25 sekundi prije kraja kod rezultata 105:108 je Delon Wright ukrao loptu gostima nakon izvođenja sa strane, te je u kontri Hardaway imao šansu izjednačiti. No njegov otvoren šut za tri je ostao na obruču.

Naš Ivica Zubac za 19 minuta u igri je upisao devet poena, uz ne baš za centra bajan šut 2/8, te devet skokova, i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. ''Prva pratilja'' pobjedničkih gostiju bio je Shamet s 18 koševa dok su je elitni dvojac s klupe Lou Williams i Montrezl Harrel dodao 16 i 12.

Osim Dončića, kod Mavsa nitko nije upisao preko 13, s koliko je završio Tim Hardaway jr. Boban Marjanović s klupe je zabio 12, a Porzingis 10. Domaćini su imali bolji bolji šut iz igre 42.9% naspram 37.1%, no Clippersi su bili poprilično bolji u skoku. To uključujue 20-12 nadmoć u napadačkim, što znači solidan veći broj napada.

Clippersi su ovom pobjedom došli na omjer 31-113 i izbili na drugom mjesto zgusnutog Zapada, dok su Mavsi s 27-16 na petom mjestu.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

 

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Rick CarlisleDoc RiversPaul GeorgeKristaps PorzingisLuka DončićKawhi LeonardNBA

Ostale Vijesti