Primorska u financijskim problemima, klubu prijeti egzodus najboljih igrača?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 12.12.19. | 08:23

Sve što je lijepo kratko traje.

Bajka slovenske Primorske iz Kopra nije dugo trajala. Prošle sezone suvereno su poharali Drugu ABA ligu, rasturili potom i konkurenciju u borbi za oba trofeja u Sloveniji, a u novu sezonu, premijernu u ABA ligi, startali su omjerom od sedam pobjeda i tri poraza. No, pitanje je kako će klub funkcionirati u nastavku sezone. 

Prema vijestima koje stižu iz Slovenije, hit ABA lige nalazi se u velikim financijskim problemima. Da problemi postoje, spekuliralo se već neko vrijeme, ali sada prvi puta dolaze ozbiljnije potvrde kako bi neki igrači mogli napustiti slovensku obalu. 

Na izlaznim vratima kluba su ponajbolji igrači - briljantni play Žan Mark Šiško koji je nedavno s 19 asistencija oborio rekord lige, dvojac pod obručem Ivan Marinković - Marko Jagodić Kuridža te Amerikanac Stephen Holt. Ovaj kvartet pruža sjajne partije u regionalnoj ligi i navodno već imaju dobre ponude, tako da bi mogli napustiti brod koji neupitno tone. S druge strane, Zadar i Cibona u hitnoj su potrazi za pojačanjima, a jesu li neki od navedenih košarkaša realna opcija za naše predstavnike u ABA ligi, vidjet ćemo vrlo skoro. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Koper PrimorskaŽan Mark ŠiškoMarko Jagodić KuridžaABA liga

Ostale Vijesti