Preokret u Houstonu: Nakon D'Antonija Rocketsi na klupi žele poznatog obrambenog specijalista

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.05.20. | 08:47

Cijeli roster bi doživio potpuni trenutni šok u stilu igre u slučaju ovog scenarija.

Kako pišu New York Post i Sports Illustrated, Houston Rocketsi žele Toma Thibodeaua kao svog sljedećeg trenera u slučaju da Mike D'Antoni napusti kormilo teksaške momčadi.

Iako je izravno iz vlasništva još tijekom aktivne sezone dolazio glas kako je ovo mogla biti zadnja sezona da D'Antoni nešto konkretno napravi kao glavni trener Rocketsa, s obzirom na to kako se cijela situacija odvila usred pandemije koronavirusa, nije isključeno da dobije priliku i u narednoj 2020./2021. sezoni.

No to će se dogoditi samo ako uspiju dogovoriti produženje, nešto što im nije pošlo za rukom u pregovorima iz svibnja 2019. te je po trenutno važećem ugovoru ova sezona ujedno i zadnja.

Aktualnom treneru klupske ''glavešine'' kao i kompletna NBA javnost mora odati priznanje da je preuzeo ogroman rizik i ostvario jednu pravu malu revoluciju u igri, odvevši smallball do krajnjih granica tako što je nakon zimskog trejda kojim je roster napustio Clint Capella igru počeo u potpunosti temeljiti na petorci koju čine isključivo vanjski igrači.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">There’s a chance Tom Thibodeau could be headed to H-Town soon. <a href="https://t.co/BNeQIE4e3m">pic.twitter.com/BNeQIE4e3m</a></p>&mdash; Rockets Nation (@RocketsNationCP) <a href="https://twitter.com/RocketsNationCP/status/1257499942462976005?ref_src=twsrc%5Etfw">May 5, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Koncept je ovo do sada nikada viđen u povijesti lige, no mora se reći da treneru koji je svojedobno pomaknuo granice na klupi Phoenix Sunsa uopće nije išlo loše, bez obzira što su mnogi predviđali da bi ovaj stil igre jednom kad počne doigravanje doživio potpuni krah.

Interes za Thibodeaua je utoliko iznenađujuć jer ovaj stručnjak predstavlja potpuni ''negativ'' D'Antonija. Svoju košarkašku filozofiju temelji na obrani ''krvavih koljena'' te je ona predstavljala najveću snagu zadnjih konkurentnih Chicago Bullsa iz vremena prvih godina Derricka Rosea u ligi.

Upravo ovaj bivši superstar bio je predmetom kritika javnosti prema Thibodeauu s obzirom da je još jedno od obilježja njegova trenerskog opusa bilo to da stožerne igrače previše troši, prevelik broj minuta kroz sezonu ih drži na terenu, a mnogi ga smatraju izravno odgovornim za ozljede koljena Rosea koje su njegovu karijeru instantno okrenule u silaznu putanju.

Za Thibodeaua se zanimaju i dvije njujorške momčadi, New York Knicksi i Brooklyn Netsi. Najveća preporuka mu je upravo mandat u Bullsima koje je u sezonama od 2010. do 2015. svaki put uveo u doigravanje, dočim je na klupi Minnesota Timberwolvesa bio nešto manje uspješan s ukupnim omjerom 97-107.

Rocketsi su po važećem poretku šesti na ljestvici Zapadne konferencije i u slučaju da se on uzme kao konačan, doigravanje bi počeli u seriji protiv Denvenr Nuggetsa.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Mike D'AntoniTom ThibodeauHouston Rockets

Ostale Vijesti