Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Poznati svi sudionici NBA playoffa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 08:09

U finalu play-in turnira pobijedile su gostujuće momčadi.

S dvije utakmice završen je NBA play-in turnir u kojem su posljednja mjesta u playoffu, osmu poziciju u obje konferencije, zauzeli Atlanta Hawksi i New Orleans Pelicansi. Nakon što su u 'polufinalu' turnira Hawksi na domaćem parketu svladali Charlotte Hornetse s impresivnih 132:103, sinoć su u Clevelandu nadvisili Cavalierse 107:101 i tako izborili doigravanje u kojem će igrati protiv prve momčadi regularnog dijela Istoka, Miami Heata.

Cleveland je imao osjetnu prednost sve do završnice treće četvrtine kada se u potpunosti 'otključao' sjajni Trae Young. Posljednja četvrtina igrala se na 'jednu loptu', ali je na kraju dvoboj riješio najbolji igrač gostujuće momčadi. Atlantin superstar na kraju je bio prvo ime susreta, zabio je 38 poena uz devet asistencija i tri skokova. Imao je veliku pomoć u Bogdanu Bogdanoviću (19p, 5s, 3ul, 2a), a na suprotnoj strani parirali su im Lauri Markkanen (26p, 8s, 2ul, bl) i Darius Garland (21p, 9a, 3s, 3ul). Sažetak utakmice možete pronaći OVDJE.

Dvoboj protiv Phoenix Sunsa, najbolje momčadi Zapada, izborili su New Orleans Pelicansi koji su na gostujućem parketu sa 105:101 nadvisili Los Angeles Clipperse. Gosti su dobro otvorili utakmicu i kroz cijelo prvo poluvrijeme imali osjetnu prednost, u trenucima i 16 koševa razlike, a na odmor su otišli s +10. U ranoj fazi drugog dijela Clippersi su preokrenuli i sada su oni bili ti koji su vodili igru u Staples Centru, došli su u zadnjoj dionici i do +13, da bi tricom CJ McColluma utakmica stigla u potpuni egal. Ipak, pobjedu Pelicansa potvrdio je Valanciunas zakucavanjem 12.6 sekundi prije kraja za konačni rezultat. Prvo ime Pelicansa bio je Brandon Ingram s 30 poena te šest asistencija i skokova, a zapaženu partiju ostvario je i Larry Nance Jr. koji je zabio 14 uz 16 skokova i četiri asista. Clipperse, koji su igrali bez Kawhia Leonarda i Paula Georgea, predvodili su Marcus Morris Sr. (27p, 9s, 5a) i Reggie Jackson (27p, 8a, 7s), dok se Ivica Zubac na godišnji odmor 'otisnuo' s 8 poena, četiri skoka i asistencijom.

NBA play-in finale:

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 107:101

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 101:105

NBA playoffs 2022:



Tagovi

NBANew Orleans PelicansAtlanta HawksTrae YoungCleveland CavaliersIvica ZubacLos Angeles Clippers

Ostale Vijesti