REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

Poznat nasljednik Gregga Popovicha na klupi američke košarkaške reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.12.21. | 12:11

Legendarnog trenera mijenja legendarni trener u nastajanju.

Nakon sedam godina, američka košarkaška reprezentacija dobit će novog izbornika. Trenera San Antonio Supersa Gregga Popovicha zamijenit će trener Golden State Warriorsa Steve Kerr, koji je na bio pomoćnik Popovichu na nedavnim Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju. . Iako još nije stigla službena potvrda, američki mediji pišu kako je imenovanje Kerra na mjesto izbornika reprezentacije samo pitanje trenutka.

Popovich je preuzeo reprezentaciju 2015. godine pred početak priprema za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. S američkom reprezentacijom osvojio je dvije olimpijske zadnje medalje, posljednju prošlog ljeta kada je u finalu Igara u Tokiju nadvisio Francusku 87:82.

Reprezentaciju je vodio i na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019., iako je američka reprezentacija bez najvećih zvijezda prve dvije faze natjecanja završila s učinkom 5:0, u završnoj bolji su bili Francuzi i Serbi.

Steve Kerr vodit će reprezentaciju najmanje do kraja Olimpijskih igara u Parizu, a cilj je 2023., na SP-u u Indoneziji, Japanu i Filipinima, vratiti svjetsko zlato u SAD.

"Bila bi mi velika čast postati izbornikom reprezentacije. Samo prisustvo u kadru reprezentacije, kao dio Popovichevog tima za mene je bilo nevjerojatno iskustvo. Naravno da bih preuzeo kormilo reprezentacije kada bih dobio tu priliku", rekao je nedavno Kerr.

Kerrovi pomoćnici trebali bi biti Monty Williams, Erik Spoelstra i Mark Few.

Kerr je u karijeri inače osvojio pet naslova prvaka NBA lige, tri s Chicago Bullsima i dva sa San Antonio Spursima. S trenerskim poslom bavi se od 2014., cijelu karijeru proveo je kao prvi trener Golden State Warriorsa s kojima je u sedam sezona osvojio tri prstena i još je dva puta igrao finale.

Sada ima priliku i američku reprezentaciju odvesti do trona.


Tagovi

Steve KerrGregg Popovichamerička košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti