Gary A. Vasquez/Action Images
Gary A. Vasquez/Action Images

Phoenix Sunsi prvi finalisti NBA lige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 09:36

Los Angeles Clippersi nisu imali nikakve šanse protiv goropadnog protivnika.

Sinoć je u Staples Centru odigrana šesta utakmica finala Zapada NBA lige u kojem su Phoenix Sunsi slavili protiv domaćih Los Angeles Clippersa rezultatom 103:130 te tako slavili u seriji 2:4 i postali prvi sudionici velikog finala.

Utakmica je praktički od samog početka bila jednosmjerna ulica. Sunsi su već sredinom druge četvrtine imali dvocifrenu prednost, a utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini kad gosti rade nedostižnu prednost od +17. Do kraja susreta razlika je samo rasla do konačnih +27 i apsolutno zasluženog ulaska Phoenix Sunsa u veliko finale NBA doigravanja.

Sunse je do trijumfa vodio Chris Paul s 41 košem, četiri skoka te osam asistencija, dok je Booker ubacio 22 koša uz sedam skokova i također četiri asistencije. Dario Šarić je na terenu proveo nešto manje od osam minuta te je ubacio sedam koševa uz jednu asistenciju.

Kod poraženih prvo ime bio je Morris s 26 koševa i devet skokova, dok je George ubacio 21 koš uz također devet skokova.

U finalu Istoka trenutni rezultat u seriji između Milwaukee Bucksa i Atlante Hawksa je 2:2, a peti susret se igra noćas tako da će Sunsi imati priliku dobro se odmoriti do završne borbe za prsten.



Tagovi

NBA doigravanjeNBAPhoenix SunsLos Angeles ClippersChris Paul

Ostale Vijesti