Pau Gasol se vraća aktivnoj košarci nakon 16 mjeseci

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 08.07.20. | 16:57

Još ćemo uživati u centarskoj tehnici čarobnog Španjolca.

Vjerojatno najbolji španjolski košarkaš svih vremena i jedan od najboljih europskih, dvostruki NBA prvak, Pau Gasol, najvjerojatnije se nakon skoro godinu i pol dana vraća aktivnoj košarci.

Prema portalu La Resistencia del Palau, igrač koji je u ponedjeljak napunio 40 godina trebao bi se vratiti u svoju matičnu Barcelonu, u kojoj je i započeo svoju zavidno trofejnu profesionalnu karijeru.

Zadnji put kad je bio u igri se dogodilo još u sezoni 2018./2019. u dresu Milwaukee Bucksa, nakon čega je prešao u Portland Trail Blazerse, ali kratki mandat u klubu Marija Hezonje završio je bez sekunde na terenu poradi opetovanih problema s ozljedom stopala.

Dogodi li se ovaj potpis to se ne bi trebalo doživjeti kao iznenađenje jer se o tome pričalo još na jesen, a predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu jasno je izrazio želju za povratkom legende.

“Ako uspijem zaliječiti nogu, želja mi je odigrati još sezonu profesionalne košarke, bilo to u NBA ili Europi.”, rekao je ESPN-u.

Novi trener Barce Šarunas Jasikevičius za Gasola rekao je:

“Ne bi nam naškodio.”

Legendarni Šaras igrao je s Gasolom u sezoni 2000./2001. i po vlastitom priznanju dva igrača su bliska. Možda glavni razlog zašto Gasol želi još odraditi sezonu na visokoj razini jest taj što želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. za kraj karijere, a mora ostati u natjecateljskoj formi.

Plan će mu poći za rukom, naravno, ukoliko se Igre održe i tad.

(foto: Rob Gray/Reuters)


Tagovi

Pau GasolBarcelona košarkakošarkaški transferiNBA

Ostale Vijesti