Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports
Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

Pala još jedna ‘pedesetica’ u NBA ligi: Nakon Kyriea, sad je i Bey razmontirao Orlando (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.03.22. | 08:08

Jedina utakmica u NBA ligi sinoć nije razočarala...

Iako smo sinoć na rasporedu imali tek jednu NBA utakmicu, Saddiq Bey se pobrinuo da zadovoljni odemo na spavanje. Nisko krilo Pistonsa odigralo je utakmicu karijere, u gostujućoj pobjedi svoje momčadi u Amway Centru u Orlandu ubacio je čak 51 poen te je praktički na svojim leđima iznio ovu pobjedu s kojom su Pistonsi prekinuli niz od četiri vezana poraza.

Orlandu je ovo bila četvrta utakmica zaredom na domaćem parketu i treći uzastopni poraz, a drugu utakmicu u nizu im se dogodilo da netko iz protivničkog tabora ubaci 50+ poena. Prekjučer je to bio Kyrie Irving (60), a danas Saddiq Bey (51).

Ogled između Orlanda i Detroita presudile su trice. Gosti su šutirali 20/43 (46.5 posto), a domaćini 11/30 (36.7 posto). Svi ostali statistički parametiri bili su skoro pa izjednačeni, s tim da su gosti imali i 10 asistencija više u odnosu na svojeg protivnika. Da je bilo ‘napeto’ može se zaključiti i po tome što se prednost mijenjala čak 15 puta, a iako su gosti najviše imali 17 koševa prednosti, sigurno je da su se zadovoljili i s konačnih +14 budući da je na kraju ogleda na semaforu bilo 120:134.

Saddiq Bey bio je čovjek odluke. Iz igre je šutirao 17/27, za tri poena mu je postotak bio još bolji budući da je od 14 pokušaja u njih 10 bio precizan, a dodao je još i 7 ubačaja s linije slobodnih bacanja (iz 10 pokušaja). Imao je još i 9 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte, a veliku pomoć imao je i u svojem novom suigraču Marvinu Bagleyju III koji je skupio 20 poena i 11 skokova te Isaiahu Stewartu koji se zaustavio na 16 poena i 10 skokova. Frontcourt Pistonsa tako je razbio Orlando, a Wagneri (Franz i Moritz, nisko krilo i krilni centar) su bili nemoćni. Iako, spomenuti dvojac je bio najbolji kod domaćina. Franz je imao 26 poena, 5 skokova i 2 asistencije, a Moritz 16 poena, 5 skokova i 3 asistenije. Anthony i Fultz su podbacili, a jedini tko je odigrao koliko-toliko dobro kod Magica bio je Mo Bamba koji je za 24 minute dogurao do 10 poena i 12 skokova.

“Imao je 30 već na poluvremenu pa mogu reći da smo očekivali tih 50 na kraju”, rekao je Stewart poslije utakmice na spomen Beyja.

“Mislim da se jednostavno tako kretala utakmica. Nisam ušao u ovaj susret s mišlju da baš to želim napraviti, ali jednostavno sam uhvatio ritam i ušao u zonu. Moji suigrači su bili sjajni, vidjeli su da sam vruć, stalno su me nastojali pronaći kad sam bio slobodan i konstantno su me poticali da nastavim biti ‘agresivan’. Hvala im”, istaknuo je junak današnje utakmice, Saddiq Bey.

NBA, 18. ožujka

Orlando – Detroit 120:134


Tagovi

Saddiq BeyDetroit PistonsDetroitOrlando Magic

Ostale Vijesti