Olimpijske igre su veći mamac: Američka zvijezda najavila da želi igrati u Tokiju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 09:20

Idućeg ljeta Pop će imati slatke brige.

Svjetsko prvenstvo u košarci avršeno je trijumfom Španjolske, koja je u finalu razbila nemoćnu Argentinu. Bronca je otišla u Francusku, dok su na korak do odličja ostali Australci. 

Amerikanaca nije bilo niti u talonu kada govorimo o borbi za medalju. Ispali su u četvrtfinalu od Francuske i to bez da smo gledali napetu završnicu. Nakon toga, načeti ozlejdama i vjerojatno s upitnom motivacijom, izgubili su i od Srbije koja ih je pregazila u prvoj četvrtini (32:7) i time usmjerila utakmicu u svojem smjeru. 

Na koncu su pobjedom protiv Poljske izabranici Gregga Popovicha osvojili 7. mjesto, što im je najgori plasman u povijesti nastupa na Mundobasketu. 

Ovakav rezultat ipak nije neko iznenađenje jer su igrali bez praktički ijedne velike zvijezde, osim možda Kembe Walkera koji je cijelu karijeru proveo u slabašnom Charlotteu. Svjetsko prvenstvo očito nije dovoljan mamac za najveće zvijezde, no iduće ljeto i to će se promijeniti. Olimpijske igre u Tokiju ipak imaju daleko veću vrijednost i sigurno je da će Gregg Popovich na raspolaganju imati osjetno snažniju momčad. 

Već je stigla i prva prijava za nastup na Dalekom istoku, ako se to može tako okarakterizirati. Ponajbolji član ovoljetner postave SAD-a, Donovan Mitchell, izjavio je kako bi želio biti u tokiju, no dakako, treba prvo zaslužiti i dobiti poziv. 

Popovich je nedavno izjavio da će zapamtiti koji su igrači žrtvovali ovo ljeto za nacionalni dres, tako da sigurno je da će neke od 12 igrača iz kineske avanture uzeti u razmatranjei  za Tokio, no još je sigurnije da će momčad pojačati s nekoliko ponajvećih zvijezda lige. Bez njih očito ne ide.

(foto: Reuters)


Tagovi

košarkaška reprezentacija SAD-aDonovan Mitchell

Ostale Vijesti