Kyle Terada-USA TODAY Sports
Kyle Terada-USA TODAY Sports

Novi triple-double Nikole Jokića za 1-0 Nuggetsa u velikom finalu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.06.23. | 07:47

Druga utakmica finalne serije doigravanja NBA lige igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak također u Denveru

Košarkaši Denvera imali su devetodnevnu stanku prije prve utakmice finala doigravanja NBA lige protiv Miamija i pokazalo se da su to razdoblje odlično iskoristili. Osim što su izgledali odmorno u sinoćnjem otvaranju serije, dobro su proučili suparnike i mirno ostvarili pobjedu od 104-93 te poveli 1-0.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nuggetsi su svoj ritam nametnuli odmah od početka utakmice pa su prvu četvrtinu završili s prednošću od 9 poena razlike. U tih 12 minuta Nikola Jokić se koncentrirao samo na asistiranje suigrača, prije svih Aarona Gordona i Michaela Portera koji su lako dolazili do prostora protiv nižih suparnika iz Heata, a sam srpski košarkaš je u prvoj četvrtini uputio samo jedan šut prema košu, a i to je bilo nekoliko sekundi prije kraja četvrtine.

Jokić je u sličnom razigravačkom tonu nastavio i u drugoj četvrtini pa je već do poluvremena imao dvoznamenkast broj asistencija, njih 10. To je prvi put nakon 25 godina da je neki igrač debitirao s najmanje 10 asistencija u NBA finalu, a do kraja je Jokić skupio ukupno 14 asistencija uz 27 poena i 10 skokova. To mu je bio deveti triple-double u doigravanju te tako dodatno popravio rekord kojeg je donedavno držao Wilt Chamberlain. Srpski košarkaš je postao i drugi igrač koji je debitirao u finalu s triple-doubleom. Prvi je bio Jason Kidd.

Iako je Jokić odigrao još jednu odličnu utakmicu, rekli smo kako su njegovi suigrači bili na visini zadatka. Gordonu (16p, 6s) i Porteru (14p, 13s, 2b) ubrzo se priključio Jamal Murray koji je utakmicu završio s 26 poena, 10 asistencija i 6 skokova. Svakako treba istaknuti i Kentavious Caldwell-Popea koji je odigrao odličnu obranu na Jimmyju Butleru koji je noćas postigao samo 13 poena uz šut 6/14. Imao je najbolji igrač Miamija po 7 skokova i asistencija, ali da bi Miami došao do pobjede trebat će puno veći učinak Butlera kao strijelca.

Najbolji u redovima Heata bio Bam Adebayo koji je vodio veliku bitku protiv Jokića i postigao 26 poena uz 13 skokova i 5 asistencija. Gabe Vincent je dodao 19 poena i 5 asistencija, a Haywood Highsmith 18 poena. Caleb Martin Max Strus, dva člana petorke, kombinirano su postigla samo 3 poena uz šut 0/17.

Druga utakmica finalne serije igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak također u Denveru.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

NBA doigravanje, finale

Denver Nuggets - Miami Heat 104-93 (1-0)


(G)


Tagovi

NBA doigravanjeDenver NuggetsMiami HeatNikola Jokić

Ostale Vijesti