David Butler II-USA TODAY Sports
David Butler II-USA TODAY Sports

Novi šamar Amerikancima: Nakon nigerijskih košarkaša, savladala ih i Australija, Popovichu se trese stolica

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 10:04

Pripreme za Olimpijadu ne idu im po planu, a u Tokiju će biti bez Stephena Curryja, LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa.

Američka košarkaška reprezentacija upisala je novi šokantan poraz u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju, javlja Index. Nakon što su protiv Nigerije doživjeli debakl i rezultatom 90:87 upisali jedan od najtežih poraza u povijesti, jutros ih je u Las Vegasu pobijedila reprezentacija Australije.

Izabranici Gregga Popovicha do poluvremena su stvorili devet poena prednosti, da bi se ona u nastavku istopila. U posljednje četiri i pol minute nisu došli ni do jednog poena, što su Australci iskoristili da utakmicu završe serijom 11:1, odnosno u konačnici ostvare pobjedu 91:83.

Damian Lillard je za Team USA ubacio 22, Kevin Durant 17, a Bradley Beal 12 koševa. Isti su bili Australci, jer Patty Mills ubacio je 22, Joe Ingles 17, a Matisse Thybulle 12 koševa.

"Ove momčadi su iskusne i provode puno vremena zajedno. Mi tek učimo kako postati momčad", rekao je Damian Lillard nakon poraza.

Amerikanci, koji će na Olimpijadi braniti naslov prvaka iz 2016., tek se trebaju kompletirati, jer im u momčadi trenutno nedostaju NBA finalisti Middleton, Holiday i Booker. Ipak, trener Popovich mogao bi biti u ozbiljnim problemima, zato što su uz nedovoljno dobro sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini prije dvije godine novi porazi uzburkali vode u američkoj reprezentaciji.

Mediji su nakon susreta istaknuli kako su utakmice protiv ovakvih protivnika u prošlosti završavale visokim pobjedama pa se Popovich i verbalno sukobio s jednim novinarom.

"To je nedostatak poštovanja prema tim momčadima. I prije smo igrali vrlo tijesne utakmice s barem 4-5 reprezentacija. Ne možeš razbijati dobre momčadi, naletjet ćeš na neku koju ćeš svladati uvjerljivo, ali unaprijed razmišljati u kontekstu razbijanja je pogrešno", izjavio je.

Amerikancima situaciju ne olakšava ni činjenica da s reprezentacijom u Tokio neće putovati Stephen Curry, LeBron James i Anthony Davis, neki od ključnih američkih košarkaša.



Tagovi

Gregg Popovichamerička košarkaška reprezentacijaOlimpijske igre

Ostale Vijesti