Novi problemi za Popa, ozlijeđen jedan od ključnih igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.09.19. | 16:31

Pop ima nešto vremena za dodatnu motivaciju svojih igrača.

Novi problemi za Popa, ozlijeđen jedan od ključnih igrača

Osim što su krajnje zabrinuli svoje navijače i ujedno natjerali navijače suparničkih reprezentacija na likovanje, reprezentacija SAD-a je u veoma neuvjerljivoj pobjedi protiv Turske izgubila jednu od svojih prvih uzdanica. Barem na neko kraće vrijeme tijekom turnira.

Jayson Tatum propustiti će sigurno dvije naredne utakmice, odnosno pet dana, povodom ozljede lijevog gležnja u samom finišu utakmice. U pitanju je akcija u kojoj je u kontri dodao loptu Khrisu Middletonu, nakon čega je krilni igrač fauliran i stavljen u poziciju da zabije dva slobodna bacanja za pobjedu svoje reprezentacije, što je i učinio.

Tatum je neposredno nakon utakmice predstavnicima medija dao do znanja da se već osjeća bolje u odnosu na trenutak kad su mu kolege iz reprezentacije pomogli da otšepa s terena, no zakazan je pregled u ponedjeljak, kada se očekuje potvrda da je s njegovim gležnjem sve u redu i da može nastaviti sa utakmicama i treningom.

 

Greggu Popovichu bi popriličan problem predstavljao gubitak igrača koji je jedan od njegovih najagresivnijih na ovom prvenstvu, te zahvaljujući fizikalijama može pokriti više pozicija, i u obrani i u napadu.

GERMANIJAK SPORTSKI BLOG

Američka je reprezentacija imala strahovite probleme s postotkom šuta, a poseban problem im predstavlja, očekivano, zonska obrana protivnika. Dobro će im doći utakmica protiv Japana, s obzirom da je u pitanju najslabiji protivnik u grupi, ne bi li digli samopouzdanje i počeli u nastavku turnira igrati kako znaju i kako američka javnost od njih očekuje.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Khris MiddletonJayson TatumGregg PopovichSvjetsko prvenstvo u košarciFIBA World Cupamerička košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti