Nova mjerenja u NBA: Bobi narastao preko ljeta, Howard se drastično smanjio

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.10.19. | 09:36

Liga je uvela nova pravila, koja su razotkrila prevare.

 

NBA liga uvela je novo pravilo obaveznog mjerenja visine košarkaša prije početka sezone, a neke brojke su apsolutno zanimljive te su razotkrile svojevrsne prevare.

Mnogi su košarkaši nakon službenih mjerenja naglo izgubili prijašnje centimetre, dok su rijetki otišli u suprotnom smjeru.

Jedan od onih koji je narastao preko ljeta je Boban Marjanović., koji se vodio kao igrač od 222 centimetra, no nova mjerenja su pokazala da je viši za centimetar.

Još jedan igrač koji je narastao preko praznika je Kevin Durant, koji je sa 206 centimetara narastao na 208 centimetara.

No, igrači koji su otišli u drugom smjeru su daleko radikalniji. Tako je Draymond Green od igrača visokog 201 centimetar, spao na 195 cm ili Dwight Howard koji se vodio kao 211 centimetara visok centar, prelaskom u LA Lakerse ušao je u sebe te je sad na 206 centimetara.

Jimmy Butler je također izgubio pet centimetara pa je s visine 203 cm došao do 198 centimetara, a među onima koji su izgubili na visini su Luka Dončić, Joel Embiid, Derrick Rose, Kyrie irving, ali nisu sve momčadi odradile mjerenja te je za očekivati još promjena statističkih podataka.

Općepoznato je pravilo da čovjek starenjem gubi na visini, ali ipak malo teže u ovako kratkom razdoblju.

Također, možda se po novim pravilima igrači ne mjere u tenisicama, no đon od šest centimetara…

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Luka DončićJoel EmbiidDerrick RoseJimmy ButlerDwight HowardBoban MarjanovićNBANBA predsezona

Ostale Vijesti