Jeff Hanisch/USA TODAY Sports
Jeff Hanisch/USA TODAY Sports

Monstruozna partija Giannisa protiv Lakersa, sunce sija u Phoenixu – slavili su deveti put zaredom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 18.11.21. | 08:47

Fantastična večer u NBA ligi!

Nekad bude malo mirnije, a nekad, baš kao sinoć, fantastično! NBA liga rijetko kad razočara, gotovo pa nikad, ali to i ne čudi kad znamo da su tamo svi najbolji igrači svijeta. Među svom tom kvalitetom, svašta se mora poklopiti da baš svi imaju loš dan i da gledamo košarku koja nije vrhunska.

Jučer, gledali smo nekoliko utakmica u kojima se moglo uživati od prve do posljednje sekunde. Nekoliko iznenađenja, ali ono što je posebno drago svima, zvijezde su briljirale. Prije svega tu mislimo na Giannisa Antetokounmpa koji je praktički sam svladao Lakerse u Milwaukeeu te Devina Bookera koji je bio udarna igla u 9. pobjedi Phoenix Sunsa zaredom. Preciznije, Booker je zabio odlučujuće poene, ali 'floor general' Chris Paul je bio na visini zadataka s 14 asistencija.

Pregled započinjemo utakmicom u kojoj su Sunsi slavili protiv Mavsa rezultatom 105:98. Ključan trenutak dogodio se u posljednjoj minuti kad je Booker, 50 sekundi prije kraja utakmice, zabio daleku tricu od koje se Dallas nije mogao oporaviti. Luke Dončića nije bilo na parketu, možda je i to uzrok tome, ali Bookerova trica pokazala se presudnom da Sunsi upišu svoju 10. pobjedu zaredom. Ovo im je najdulji niz pobjeda još od 2010. godine.

Od individualnih predstava, valja izdvojiti Bookera s 24 poena i 9 skokova, Chris Paul na kraju je imao skromnih 7 poena, ali i 14 asistencija, dok je jako dobru utakmicu odigrao Deandre Ayton koji se zaustavio na 19 poena, 13 skokova i 2 asistencije. Kod gostiju su najbolji strijelci bili Porzingis i Hardaway Jr., ali ako uzmemo u obzir da je prvi imao ukupni šut 7/20, a drugi 9/23 te da su kombinirano skupili 43 poena, teško je za očekivati da će na taj način doći do pobjede. 


Pregled nastavljamo s Bucksima. Preciznije, pregled nastavljamo s Giannisom koji je sinoć odigrao monstruoznu partiju u pobjedi protiv Lakersa. Lanjski šampion slavio je rezultatom 109:102, a Greek Freak na kraju je skupio 47 poena, 9 skokova, 3 asistencije, 1 ukradenu loptu i 1 blokadu, a iz igre je gađao 18/23, a za tri poena 3/4. Jrue Holiday odigrao je 'draymondovsku' utakmicu s 8 poena, 6 skokova, 8 asistencija i 4 ukradene lopte, dok su nakon Giannisa najbolji u redovima Bucksa bili Portis sa 17 poena i Middleton s pola koša manje.

LeBrona i dalje nema, konce igre drži Russell Westbrook koji otpočetka sezone bilježi najgore brojke kad su u pitanju izgubljene lopte otkako je stigao u ligu. Sinoć je bio veoma dobar, 3 izgubljene lopte na 19 poena i 15 asistencija je nešto što bi svako prihvatio, ali uz nešto slabijeg Davisa i Carmela, do pobjede na kraju ipak nisu mogli. Davis je utakmicu završio s 18 poena i 9 skokova, dok je Anthony bio na 10 poena i 6 skokova uz jako loš šut za 3 2/10.

 

Za kraj spomenimo i iznenađujuće slavlje Orlanda u MSG-u. Magic je bio bolji od Knicksa, utakmica je završila rezultatom 98:104, a da je to bila prava momčadska pobjeda gostiju vidi se i po tome što nitko od igrača nije imao više od 20 poena, ali ih je njih šestorica na kraju bilo dovznamenkasto. Imali su i Knicksi šestoricu dvoznamenkastih, ali užasne utakmice Fourniera i Kembe Walkera bile su previše da bi ostatak to mogao ispraviti. U malo vremena na parketu je dobar dojam ostavio Toppin s 14 poena, 5 skokova, 2 asistencije i 1 blokadom, dok je Luka Šamanić ovu utakmicu bio 'inactive player' zajedno s Milesom McBrideom i Narlensom Noelom.


NBA liga, 18. studenog

Charlotte – Washington 97:87

Detroit – Indiana 97:89

Atlanta – Boston 110:99

Brooklyn – Cleveland 109:99

Miami – New Orleans 113:98

Milwaukee – LA Lakers 109:102

NYK – Orlando 98:104

Minnesota – Sacramento 107:97

Phoenix – Dallas 105:98

Portland – Chicago Bulls 112:107


Tagovi

Giannis AntetokounmpoLos Angeles LakersMilwaukee BucksPhoenix SunsDevin Booker

Ostale Vijesti