Metla Bostona unatoč dobroj večeri Bogdanovića

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.04.19. | 21:37

Babo i Pacersi oprostili se od daljnjeg natjecanja.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović odigrao je odličnu rolu u četvrtoj utakmici play-offa protiv Bostona. Međutim, ni njegova vrlo dobra partija nije spasila Indianu od 'metle' Celticsa koji su večeras pobijedili  110-106 i tako ostvarili plasman u sljedeću rundu s omjerom 4-0.

Utakmica je bila vrlo neizvjesna od samog početka. Prva dionica otišla je na stranu domaćina s +2 razlike, a s tom razlikom otišlo se na poluvrijeme. U nastavku nas je dočekala ista stvar, ali ovog puta su Celticsi preuzeli vodstvo te su u najefikasnijoj četvrtini, posljednjoj na utakmici, uspjeli sačuvati prednost te u konačnici upisati četvrtu pobjedu sa 110-106.

Vrlo bitnu ulogu u objema momčadima odigrala je klupa. Čak tri igrača gostiju bila su dvoznamenkasta – Marcus Morris je ubacio 18 poena, Terry Rozier 11, a sjajni Gordon Hayward unatoč posteriziranju od strane Turnera, odigrao je odličnu rolu i upisao 20 poena i bio najefikasniji igrač Celticsa.

Od početne petorke, 18 poena ubacio je Jayson Tatum, Al Horford je zabio 14, dok su po 12 upisali Kyrie Irving i Jaylen Brown.

Kod Pacersa, uvjelrjivo najbolji bio je Babo, koji je ubacio 22 poena, uz šut sa linije slobodnih bacanja 9/10, dok je iz igre gađao slabije, 6/14. Hrvatski reprezentativac je usput uhvatio u 7 skokova te upisao 3 asistencije. Sekundirala su mu dva igrača s klupe – Tyreke Evans je zabio 21 poen, a Domantas Sabonis 14. Uz njih, dobar je bio i Collison sa 16 poena, ali u konačnici se izostanak Victora Oladipa pokazao kao ključnim za ambicije Indiane.

Boston ida dalje, a Bogdanović i ostatak ekipe Pacersa na zasluženi odmor.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Jayson TatumKyrie IrvingBojan Bogdanović

Ostale Vijesti